Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
1,99
Ietaupījums:
0,22 (11%)
Cena ar atlaidi*:
1,77
Pirkt
Identifikators:701631
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zefīrs ir pastilas paveids, kas ir putu veida struktūras konditorejas iztrādājums, ko pagatavo no augļu-ogu biezeņa, cukura, putu veidotājiem un agara sīrupa.
Atkarībā no saputotās masas izveidošanas ozšķir pastilu un zefīru, bet atkarībā no želējošo vielu izmantošanas – līmīgo (izmanto cukura, agara, agaroīda, pektīna sīrupu) un plaucēto (ar marmelādes masu) pastilu. Līmīgo pastilu gatavo no ābolu vai citu augļu un ogu biezeņa, cukura, olas baltuma.
Zefīrs ir līmīgās pastilas paveids un atšķiras ar to, ka tā masai pievieno divas līdz trīs reizes vairāk olu baltumus un vairāk saputo nekā parasto pastilu – tā iegūstot gaisīgāku, poraināku masas konsistenci. Iegūto masu parasti veido puslodes formā ar reljefu virsmu, atdzesē līdz 40oC temperatūrai, pārkaisa ar pūdercukuru un salīmē pa pāriem, dažkārt glazē ar šokolādi.
Pastila un zefīrs tiek realizēti kā safasētā veidā, tā arī kā sveramais produkts. Atkarībā no šķirnes pastilas un zefīra realizācijas laiks ir no 14 dienām līdz 3 mēnešiem.
Pastilai vērtē virsmas stāvokli, apveidu, garšu, krāsu, smaržu, konsistenci, izskatu lūzuma vietā. Pieļauj līdz 4% deformētu izstrādājumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,55 €
Materiālu komplekts Nr. 1180732
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Pārtikas produktu apraksts pārtikas preču prečzinībā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/701631

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties