Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
0,99
Ietaupījums:
0,14 (14%)
Cena ar atlaidi*:
0,85
Pirkt
Identifikators:250746
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jebkurā pārtikas produktā ir:
1)piesārņojums (mikotoksīni- rodas pelējuma sēņu iedarbībā, zarnu nūjiņas, salmonellas, stafilokoki u.c.) (Antibiotikas, pesticīdi-30 sai-mi, hormonpreparāti).
2) pārtikas piedevas. Sāka lietot jau Galleja p.m.ē. aromatizētajos vīnos, pirms 1000 gadiem ķīnieši izmantoja etilēnu un propilēnu, tomātu, banānu u.c. ātrākai nogatavināšanai. Mūsdienās pazīstamas vairāk kā 20 pārtikas piedevu klases. Tās ir konservanti, krāsvielas, skābes regulētāji, humektanti(pret izžūšanu- glicerīns), vielas, kas kavē salipšanu, krāsa saglabāšanu, saldinātāji, iebiezinātāji u.t.t.
Pirmo reizi pārtikas piedevu kopējo sistematizējošo tabulu izdeva ASV 1958. g. (GRAS list), kurā tika ierakstītas visumā drošas vielas. Eiropā pārtikas piedevas atzīmētas ar E.
1.Konservanti – tiek izmantoti ķīmiskai konservēšanai.
1)Antimikrobiālie konservanti:
Sorbīnskābe un tās Na un K sāļi- sorbīti E 200 E 201 E203.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Pārtikas piedevas”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/250746

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties