Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
0,99
Ietaupījums:
0,16 (16%)
Cena ar atlaidi*:
0,83
Pirkt
Identifikators:263686
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ogļhidrāti    2
  Vienkāršie ogļhidrāti    3
  Saliktie ogļhidrāti    4
Darba fragmentsAizvērt

Gremošana sākas mutes dobumā, kur barība tiek sasmalcināta sakošļājot. Mutes dobumā no pieauss, zemžokļa un zemmēles siekalu dziedzeriem nepārtraukti izdalās siekalas. Tās šķīdina cietās vielas, atšķaida koncentrētus šķīdumus, salipina un padara glumu kumosu. Siekalu gļotas, proti, mucīns, sargā gļotādu gan no pārmērīgas ķīmiskas, gan termiskas iedarbības. Siekalu ferments ptialīns jau mutē sāk šķelt ogļhidrātus. Nelielā daudzumā dažas vielas uzsūcas jau mutes dobumā (alkohols, C vitamīns, daži medikamenti), bet siekalu lizocīms iznīcina mikrobus, šķīdinot to apvalkus. Siekalas nepieciešamas arī runāšanai.
Kuņģa ieejas un izejas daļā, vārtniekā, ir gredzenveida muskuļi, kas periodiski atveras un aizveras, regulējot barības ieeju un izeju.. Kuņģa mazā lokā ir 3-4 paralēlas krokas, pa kurām aiztek šķidrums. Kuņģī paliek šķidra putrveida masa (hīms). Kuņģim saraujoties gan gareniski, gan šķērsām, tā saturs tiek sajaukts, lai visam hīmam piekļūtu kuņģa sula ar fermentiem un sālsskābi. Kuņģa sulā ir
l) fermenti (pepsīns u.c.), kas sāk šķelt olbaltumus, taču nesašķeļ līdz aminoskābēm.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ogļhidrāti”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/263686

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties