Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:378662
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mērces ir šķidras, pusbiezas vai biezas ēdienu piedevas, kas papildina auksto, otro un saldo ēdienu.
Tās noder – ēdienu garšas uzlabošanai un dažādošanai; ēstgribas ierosināšanai; sulīguma radīšanai; sastāvdaļu saistīšanai;
Iedala – aukstās, karstās, saldās.
Kvalitāte atkarīga no miltu sagatavošanas. Lai nebūtu klīsterīga milti jāizkarsē taukos vai uz sausas pannas.

Karstās mērces – izmanto pie gaļas, zivju, pākšaugu, labības produktu. Pagatavošanai izmanto – buljonu, krējumu, pienu, novārījumu. Iebiezināšanai – miltus, cieti, nobriedušu baltmaizi, olas dzeltenumu, dārzeņus, augļu masas. Mērču atvasināšanai izmanto – garšsaknes un garšaugus; dārzeņus; augļus, ogas; sēnes, vīnus; olas; Paskābina – citrona sula; citronskābe; etiķis; tomātus, rabarberus; upenes; ērkšķogas (sulas vai biezeņa veidā). …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties