Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:698146
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par interneta sākumu varētu uzskatīt 80.to gadu beigas/90.to gadu sākumu, kad tika ieviests vienots šī tīkla protokols, un internets beidzot izkļuva ārpus universitātēm un zinātniskajām laboratorijām.
Tomēr tikai 90.to gadu vidū, kad radās vispasaules tīmeklis WWW (world-wide-web) un pirmās interneta pārlūkprogrammas ar vizuālu interfeisu (piem. Netscape un Microsoft Explorer) - internets sāka attīstīties nepieredzētā ātrumā.

Tīkla rašanās aukstā kara apstākļos
"60. to gadu sākumā "RAND Corporation", vadošā Amerikas Aukstā kara zinātnieku grupa, saskārās ar interesantu stratēģisku problēmu. Kā ASV varas orgāni varētu sekmīgi sazināties pēc atomkara?" [1.2]
Brūss Sterlings (Bruce Sterling) rakstā (1993) stāsta par interneta tīkla rašanās ideju aukstā kara apstākļos un pamato šī decentralizētā tīkla straujās attīstības cēloņus.
Tātad, kā raksta Brūss Sterlings, situācija 60.tajos gados bija sekojoša: Amerikai pēc atomkara bija nepieciešams drošs vadības un kontroles tīkls, kas savienotu pilsētu ar pilsētu, valsti ar valsti, bāzi ar bāzi. Tomēr lai cik drošs būtu šis tīkls, tas nevar tikt pasargāts no atombumbu sprādziena. Un lai kur neatrastos tā centrs, tas vienmēr būs uzbrukuma galvenais mērķis. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties