Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:591377
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 30 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācijas    3
  Ievads    6
1.  Finanšu analīzes raksturojums    8
1.1.  Finanšu analīzes informācijas avoti    11
1.2.  Finanšu analīzes veidi, principi un metodes    16
1.3.  Finanšu analīzes metožu raksturojums    18
2.  AS “Rautakesko” finanšu analīze    26
2.1.  Finanšu pārskatu horizontālā analīze    27
2.2.  Finanšu pārskatu vertikālā analīze    32
2.3.  AS “Rautakesko” koeficientu analīze    35
3.  SIA „Depo-DIY” finanšu analīze    41
3.1.  Dinamikas vai horizontālā analīze    42
3.2.  Struktūras jeb bilances vertikālā analīze    45
3.3.  SIA „Depo-DIY” koeficientu analīze    50
  Secinājumi    54
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    58
  Galvojums    60
  Pielikumi    61
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedrības ekonomiskā dzīve, kas izpaužas dažādos uzņēmējdarbības un saimniekošanas modeļos, savā evolūcijā ir izgājusi sarežģītu attīstības ceļu, nonākot post industriālās tirgus ekonomikas stadijā, kas raksturojas ne tikai ar augstu ražošanas un patēriņa līmeni, bet arī ar izteiktām ekonomikas internacionalizācijas un globalizācijas tendencēm. Līdz ar noteiktiem procesiem ekonomikas attīstībā notikusi arī grāmatvedības sistēmu pilnveidošanās un to funkciju paplašināšanās. No vienkāršas saimniecisko operāciju uzskaites un apkopošanas tā laika gaitā attīstījusies par komplicētu datu fiksācijas, glabāšanas, apstrādes un analīzes kompleksu, kas darbojas pēc noteiktiem principiem uz stingra metodoloģiskā pamata. Dažādās zemēs atšķirīgā grāmatvedības sistēmu attīstības prakse tiek tuvināta ar standartizācijas un harmonizācijas starpniecību. Zinātnieku un nozaru speciālistu teorētiskās un praktiskās izstrādes sniedz arvien jaunas iespējas grāmatvedības datu un uz tiem pamatoto analīžu rezultātu izmantošanai visdažādākajiem mērķiem ļoti plašam un daudzveidīgam potenciālo lietotāju lokam.
Mūsdienu ekonomikā darbojas plašs ekonomisko subjektu grupu loks: īpašnieki, kreditori, vadītāji, piegādātāji un pircēji, valsts institūciju darbinieki, kur katram ir atšķirīgas intereses uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātos. Tātad, uzņēmuma finansiālās darbības analīze, kas pēc savas būtības ir daudzšķautņaina un, kuras iegūtie rezultāti ir dažādi interpretējami, kalpo kā nozīmīgs informācijas avots dažādu vadības, saimnieciskās darbības, investīciju un administratīvo lēmumu pieņemšanai. Tāpēc, svarīgi ir apzināties, ko un kādā veidā uzskaita un atspoguļo tā vai cita grāmatvedības sistēma, pēc kādiem principiem un algoritmiem tiek veikta sākotnējo datu apstrāde un kā tiek iegūti rezultējošie rādītāji, kas pakļaujas noteiktam interpretācijas procesam pirms noteiktu lēmumu pieņemšanas.
Pastāv atšķirīgas grāmatvedības sistēmas ar dažādām informācijas atspoguļošanas pieejām, kas kopumā atspoguļojas uzņēmumu finanšu pārskatos, kuru neatņemama sastāvdaļa ir bilance, peļņas vai zaudējumu aprēķins, naudas plūsmas pārskats un paskaidrojošie pielikumi, kā arī vadības ziņojums, kas atspoguļo grāmatvedības praksi. Tieši minētajos dokumentos saturošo informāciju pamatā izmanto uzņēmumu finanšu stāvokļa novērtēšanai, pielietojot dažādus analīzes modeļus, atbilstoši pārskatu lietotāju grupu darbības specifikai un interesēm.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties