Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:874263
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 33 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  SAĪSINĀJUMU UN NOSACĪTO APZĪMĒJUMU SARAKSTS    7
  IEVADS    8
1.  MOTIVĀCIJAS BŪTĪBA UN LOMA PERSONĀLVADĪBAS SISTĒMĀ    11
1.1.  MOTIVĒŠANAS MODEĻI UN MOTIVĒŠANAS TEORIJU KLASIFIKĀCIJA    16
1.1.1.  A.Maslova vajadzību teorija    19
1.1.2.  F.Hercberga motivācijas teorija    22
1.1.3.  L.Portera un E.Loulera taisnīguma teorija    23
1.1.4.  K.Adelfera vajadzību teorija    25
1.1.5.  D.Makklelanda vajadzību teorija    26
1.1.6.  Galvenās iezīmes, kopējais un atšķirīgais motivācijas teorijās    28
1.2.  IEKŠĒJĀ UN ĀRĒJĀ MOTIVĀCIJA    31
1.3.  PERSONĀLA MOTIVĒŠANA ATALGOJUMA SISTĒMĀ    33
1.4.  ATALGOJUMA SISTĒMAS KOMPONENTI    36
1.4.1.  Pastāvīgais un mainīgais atalgojums    36
1.4.2.  Monetārais un nemonetārais atalgojums    37
1.5.  MOTIVĀCIJAS AKTUALITĀTES ŠOBRĪD LATVIJĀ UN PASAULĒ    43
2.  SIA”LATVIJAS FINANSU INVESTĪCIJAS” IZVEIDOŠANĀS UN BŪTĪBA    46
2.1.  SIA „LATVIJAS FINANSU INVESTĪCIJAS” VĒSTURISKĀ ATTĪSTĪBA    46
2.2.  SIA”LATVIJAS FINANSU INVESTĪCIJAS” MĒRĶIS, MISIJA, VĪZIJA    47
2.3.  TIEŠĀS FUNKCIJAS UN DARBĪBAS VIRZIENI    47
2.4.  SIA”LATVIJAS FINANSU INVESTĪCIJAS”PERSONĀLA VADĪBA UN PERSONĀLA SASTĀVS    48
2.4.1.  Personāla vadība    48
2.4.2.  Personāla politika    49
2.4.3.  Darbinieku atlase    50
2.4.4.  Darbinieku mainība    51
2.5.  DARBINIEKU MOTIVĀCIJA UZŅĒMUMĀ    53
3.  MOTIVĀCIJAS SISTĒMA UZŅĒMUMA „LATVIJAS FINANSU INVESTĪCIJAS” DARBINIEKU VĒRTĒJUMĀ    57
3.1.  PĒTĪJUMA IZLASES UN NORISES APRAKSTS    57
3.2.  SIA”LATVIJAS FINANSU INVESTĪCIJAS” PĒTĪJUMA REZULTĀTU ANALĪZE    57
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    77
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    80
  GALVOJUMS    82
  PIELIKUMI    83
Darba fragmentsAizvērt

Viens no vissvarīgākajiem jebkura uzņēmuma konkurētspēju un pat izdzīvošanu noteicošiem faktoriem ir uzņēmuma personāls. Personāla nozīmi grūti pārvērtēt, jo cilvēku darbs ir visu pārēju organizācijas resursu izmantošanas dzinējspēks. Ja darbinieki nepildīs savus tiešos pienākumus, gandrīz visi procesi uzņēmumā apstāsies. Savukārt, ja darbinieki būs pietiekoši ieinteresēti patērēt savas spējas organizācijas labā un darīs to labprātīgi, tad šāda uzvedība vedīs pie dotā uzņēmuma uzplaukuma.Cilvēki atnāk uz uzņēmumu strādāt ar entuziasmu, sasniegt savus izvirzītos mērķus un palīdzēt sasniegt uzņēmuma mērķus. Tomēr katram darbiniekam ir vajadzīgi papildus stimuli, lai ar laiku entuziasms nezustu, tāpēc jebkurā uzņēmumā būtisks ir motivēšanas process. Motivēšana ir process, kam ir sakars ar personīgo noskaņojumu, motīviem, mērķiem, kā arī ar vērtībām un identitāti.
Motivācijas problēma ir bijusi aktuāla visos laikos, un arī pašlaik, mūsdienu sarežģītajos ekonomiskajos apstākļos tās nozīme nav zudusi. Bez pareizas motivācijas pieejas ir grūti panākt darbinieku maksimālu atdevi savam darbam, kas savukārt ietekmē uzņēmuma tālāko attīstību.
Cilvēku mijiedarbībai saskarsmē vienmēr ir kāds konkrēts mērķis – mēs cenšamies kaut ko panākt no partnera, mainīt viņa uztveri, viedokli, pozīciju, iespaidot viņu mums vēlamā virzienā. Ietekmēšanas veids, kuru mēs izvēlamies ir atkarīgs no partnera statusa, personības īpatnībām, saskarsmes situācijas un mūsu pašu resursiem, pie kuriem pieder mūsu psiholoģiskās potences (raksturs, enerģija, komunikatīvās prasmes un māka), laiks, materiālie resursi, tai skaitā datoru un sakaru tehnika, kā arī nauda, mūsu statuss un tam atbilstoša vara.
Mūsdienās darba devēji sastopas ar aktuālu problēmu – darbinieku mainība . Tiek ieguldīti līdzekļi un laiks darbinieka apmācībā un sagatavošanā, bet tā rezultātā, lai darbinieks veidotos par savas nozares speciālistu un nestu labumu uzņēmumam, darbs tiek uzteikts un darbinieks dodas jaunas vietas meklējumos. Ikviena darba devēja vēlme ir patstāvīgs un uz organizācijas mērķu sasniegšanu virzīts personāls, bet lai to sasniegtu nepieciešams izpētīt motivāciju ietekmējošos faktorus un noteikt nepieciešamo pasākumu kopumu.
Liela uzmanība darbinieku motivācijai tiek pievērsta arī SIA”Latvijas Finansu Investīcijas”. Personāls un tā profesionālā izaugsme ir drošības un stabilitātes pamats. Uzņēmuma personāla politikas mērķis ir radīt situāciju, ka darbiniekus motivē ne tikai pamatalga, prēmijas un piemaksas atbilstoši darba rezultātiem, bet arī labi darba apstākļi, pozitīvs novērtējums par padarīto, vadītāja atbildība par darbiniekiem, attīstības un karjeras iespējas, veselīga un droša darba vide.
Darba mērķis – pamatojoties uz izmantoto literatūru un veiktajiem pētījumiem, izanalizēt uzņēmuma SIA”Latvijas Finansu Investīcijas”personāla motivācijas sistēmu un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidošanai.
Izvirzītā mērķa sasniegšanai risināmie uzdevumi ir:
1.veicot motivācijas teorētisko analīzi, noskaidrot motivācijas jēdzienu, tās būtību un to nozīmi personālvadības sistēmā;
2.pamatojoties uz motivācijas teoriju, izvērtēt motivācijas nozīmi SIA”Latvijas Finansu Investīcijas” personālvadības sistēmā;
3.izvērtēt SIA”Latvijas Finansu Investīcijas” perosnālvadību laika posmā no 2006.gada līdz 2008.gadam;
4.izpētīt darbinieku vajadzību apmierinātību, motivējošo faktoru lomu SIA”Latvijas Finansu Investīcijas”, anektējot darbiniekus;
5.pamatojoties uz teorētisko analīzi un anketācijas datiem, veikt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus personāla motivācijas sistēmas pilnveidošanai.
Diplomdarba pētījuma objekts ir uzņēmums SIA”Latvijas Finansu Investīcijas” un pētījuma priekšmets ir uzņēmuma personāls.
Diplomdarbā izmantotie materiāli: izmantotās literatūras sarakstā ir iekļautas 9 grāmatas. Darbā izmantoti Latvijas Republikas likumdošana un normatīvie akti, mācību un speciālā literatūra, informācija no interneta. Par informatīvo un statistisko bāzi izmantoti SIA”Latvijas Finansu Investīcijas” nepublicētie materiāli. Par pētījuma informatīvo un statistisko bāzi izmantota aptaujas anketa.
Diplomdarba struktūra ir sekojoša:
1.nodaļa-Motivācijas būtība un loma personālvadības sistēmā;
2.nodaļa-SIA”Latvijas Finansu Investīcijas” izveidošanās un būtība;
3.nodaļa-Motivācijas sistēma uzņēmuma SIA”Latvijas Finansu Investīcijas”darbinieku vērtējumā.
Diplomdarba pielietojums:Īstenojot uzņēmuma darbībā darba gaitā izstrādātos pilnveidošanas iespējas motivācijas sistēmā, tiks veicināta darbinieku apmierinātība, uzņēmuma attīstība, kā arī sekmēta uzņēmuma kā darba devēja pievilcība darba tirgū.
Pilnveidojot personāla motivācijas sistēmu, uzņēmumā tas radīs un noturēs personāla interesi par darbu, personāls gūs gandarījumu un vēlmi strādāt uzņēmumā SIA”Latvijas Finansu Investīcijas”, tas pozitīvi ietekmēs saskarsmi, saliedētību, sociālo stāvokli uzņēmumā, pozitīvu saikni ar sabiedrību, veiksmīgu sadarbību ar klientu, kā arī kopumā veicinās sekmīgu uzņēmuma mērķu sasniegšanu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties