Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:694818
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    8
1.  ANALĪTISKĀ DAĻA    10
1.1.  Īpašums un tā tiesiskā būtība    10
1.2.  Dzīvokļa īpašnieka tiesības un pienākumi    12
1.2.1.  Dzīvokļa īpašnieka tiesības    12
1.2.2.  Dzīvokļa īpašnieka pienākumi    13
1.3.  Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekošanas organizēšana    14
1.4.  Dzīvokļu īpašnieku sabiedrības    17
1.4.1.  Sabiedrība ar ierobežotu atbildību    18
1.4.2.  Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība    18
1.4.3.  Dzīvokļu īpašnieku biedrība    20
1.5.  Dzīvojamās mājas apsaimniekošanas formu izvēle    20
1.5.1.  Apsaimniekošanas līguma forma    21
1.5.2.  Maksa par dzīvojamās mājas uzturēšanu un apsaimniekošana    21
2.  PROJEKTA APRĒĶINU DAĻA    24
2.1  Pārvaldīšanas un apsaimniekošanas process Rēzeknē    24
2.2.1.  Uzņēmuma struktūra    40
2.2.2.  Uzņēmuma mikrovide, makrovide    41
2.2.3.  Uzņēmuma problēmas un to risinājumi    43
2.3.  SIA „Latgales namu apsaimniekotājs” apsaimniekošanas darbība Rēzeknē    45
3.  TEHNOLOĢISKĀ DAĻA    48
3.1.  Pārvaldīšanas un apsaimniekošanas procesa izvēles iespējas Rēzeknē    48
3.1.1.  Apsaimniekošanas modeļa izvēle    48
3.1.2.  SIA „Rēzeknes namsaimnieks”, „Latgales namu apsaimniekotājs” un DzĪB „Atbrīvošanas 52” darbības analīze    57
3.2.  SIA „Rēzeknes namsaimnieks” jaunāko tendenču ieviešana uzņēmuma darbībā    59
4.  DARBA UN DABAS AIZSARDZĪBAS DAĻA    62
4.1.  Darba aizsardzība veicot ēku renovāciju    62
4.2.  Darba aizsardzība tīrot sniegu uz jumta    65
4.3.  Dabas aizsardzības pasākumi Rēzeknes pilsētā    66
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    68
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    70
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Izanalizējot diplomprojektā iegūtos datus, tiek secināts:
1. Rēzeknes pilsētā ir dažādas izvēles iespējas apsaimniekošanas jomā, kas veic apsaimniekošanas pienākumus un tie ir pašvaldības uzņēmums „Rēzeknes namsaimnieks”, SIA „Latgales namu apsaimniekotājs”, SIA „Lauku celtnieks”, kā arī kooperatīvās sabiedrības, dzīvokļu īpašnieku biedrības u.c.
2. SIA „Rēzeknes namsaimnieks” ir lielākais apsaimniekošanas uzņēmums Rēzeknē, kas apsaimnieko 281 dzīvojamo māju. Uzņēmums ne tikai apsaimnieko nekustamus īpašumus, bet arī nodrošina ēku un teritoriju ikdienas sanitāro apkopi, plāno ēku remontdarbus, kā arī tos izpilda, nodrošina komunālos pakalpojumus.
3. SIA „Rēzeknes namsaimnieks” viens no galvenajiem darbības mērķiem un uzdevumiem ir veikt ilgstošu un sistemātisku ekonomisko darbību Rēzeknes pilsētas iedzīvotāju interesēs, ieguldot kapitālu, izpildot darbus un sniedzot pakalpojumus nekustamā īpašuma pārvaldes jomā.
4. Lai uzlabotu dzīvojamo māju tehnisko stāvokli un samazinātu kopējo enerģijas patēriņu, nepieciešams veikt energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus, kā gala sienu un fasādes siltināšana, spuldzīšu nomaiņa pret ekonomiskām spuldzēm un logu nomaiņa koplietošanas telpās, kā arī pagraba pārseguma siltināšana.
5. SIA „Rēzeknes namsaimnieks” šogad noslēdza divus līgumus par Eiropas reģionālā attīstības fonda līdzfinansējuma piesaisti 125928,42Ls apmērā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijai Rēzeknes pilsētā.
6. SIA „Rēzeknes namsaimnieks” efektīva organizatoriskā struktūra ļauj ātri reaģēt uz klientu vajadzībām un novērst radušās problēmas. Uzņēmums nodarbina 232 darbiniekus.
7. SIA „Latgales namu apsaimniekotājs” ir dibināts 2003. gadā. Uzņēmums diezgan veiksmīgi darbojas apsaimniekošanas sfērā, kā arī tas ir veiksmīgi pievērsies dzīvojamo māju renovācijai. Uzņēmums apkalpo uz doto brīdi, jau 40 dzīvojamās mājas, un pēc šī skaita var secināt, ka šis uzņēmums ieņem otro vietu Rēzeknes pilsētā apsaimniekošanas jomā. Uzņēmumā strādā 30 darbinieki.
8. Izpētot apsaimniekošanas modeļus, tika secināts, ka viens no izdevīgākajiem apsaimniekošanas modeļiem ir apsaimniekošana, ko veic paši dzīvokļu īpašnieki jeb tā saucamā DzĪB.

Apkopojot darba gaitā iegūtus secinājumus, tika izstrādāti sekojoši priekšlikumi:
1. Lai stātos izvēles priekšā ir jābūt pārzinošam šajā jomā, tāpēc cilvēkiem, lai tie nekļūdītos izvēloties apsaimniekošanas veidu ir jāpārzina apsaimniekošanas jaunākās tendences un likumdošana.
2. Visos apsaimniekošanas uzņēmumos Rēzeknes pilsētā ir nepieciešams piesaistīt izglītotus profesionāļus nekustamā īpašuma apsaimniekošanas jomā vai arī celt darbinieku izglītības līmeni atbilstoši profesijai.
3. Nepieciešama daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāju un apsaimniekotāju informēšana un izglītošana par energoefektivitātes paaugstināšanas iespējām ēkās. Papildus motivējoši pasākumi, informētības un pieredzes apmaiņas līmeņa paaugstināšana apsaimniekotāju vai valstu starpā. Kā arī intensīvāka valsts iejaukšanās dzīvojamā fonda saglabāšanā un energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu veicināšanā.
4. Viens no veidiem, kā sekot mājas tehniskam stāvoklim ir veikt energoauditu. Veicot pētāma objekta energoauditu dzīvokļu īpašnieki tiek informēti par savas mājas stāvokli, kas palīdz iedzīvotājiem apzināt renovācijas nepieciešamību. Kā arī veiktais energoaudits palīdz apsaimniekotājam un iedzīvotājiem izvairīties no haotiskām darbībām un sistematizēt un plānot turpmākos apsaimniekošanas darbus.
5. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pieteiktos energoefektivitātes pasākumus, var īstenot, izmantojot banku kredītus vai valsts līdzfinansējuma instrumentus - Eiropas Savienības struktūrfondi vai arī pašvaldības atbalsta programmas.
6. Lai panāktu daudz detalizētāku un plašāku informācijas glabāšanu, mūsdienu prasībām atbilstošu rēķinu sagatavošanu, kā arī iespēju šo sistēmu papildināt ar interneta vides savienojamību, apsaimniekošanas uzņēmumiem būtu vēlams pāriet uz jaunu namu apsaimniekošanas sistēmu „WinNAMS”, kuru izstrādā SIA „VAR Datu sistēmas”.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties