Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
14,20
Ietaupījums:
2,27 (16%)
Cena ar atlaidi*:
11,93
Pirkt
Identifikators:938615
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ANOTĀCIJA    4
  SUMMARY    5
  IEVADS    6
1.  SORTIMENTA IZVĒLE UN RAKSTUROJMS    7
1.1.  Maizes produkta izejvielu raksturojums    7
2.  TEHNOLOĢISKĀ DAĻA    12
2.1.  Tehnoloģiskā procesa shēma un apraksts “Marcipāna, mandeļu cepumiem”    12
2.2.  Receptūra “Marcipāna, mandeļu cepumiem”    12
2.2.1.  Receptūra uz 100 kg mīklas    14
2.2.2.  Cepumu mīklas iznākums gabalos    16
2.2.3.  Cepumu pilnīga receptūra    16
2.2.4.  Ražošanas receptūras aprēķins    17
2.3.  Tehnologiskā shēma un aprēķini “Sviesta baltmaizei”    20
2.3.1.  Tehnoloģiskā karte    20
2.3.2.  “Sviesta baltmaizes” receptūra    21
2.3.3.  Uzņēmuma ražības aprēķins    23
2.3.4.  “Sviesta baltmaizes” iznākuma aprēķins    23
2.3.5.  Izejvielu rezervju un telpu aprēķins    24
3.  TEHNOLOĢISKO IEKĀRTU IZVĒLE    26
3.1.  Miltu sijātājs    26
3.2.  Mīklas mīcītājs    27
3.3.  Raudzēšanas kamera    27
3.4.  Plauktu tipa krāsns    28
4.  KVALITĀTES KONTROLE    29
4.1.  Kvalitātes un HACCP vadības sistēma    29
4.2.  Kvalitātes un HACCP vadības sistēma    29
4.2.1.  Visaptveroši pārtikas nekaitīguma un kvalitātes nodrošināšanas pasākumi    29
4.2.2.  Uzņēmumam saistošie normatīvie dokumenti    30
4.2.3.  Vadības saistību apliecinājums    30
4.3.  Gatavo izstrādājumu tehnoķīmiskā kontrole    31
4.3.1.  Organoleptiskie rādītāji izstrādājumiem    31
4.4.  Apkārtējās vides higiēnas prasības    35
4.5.  Pārtikas produktu uzglabāšanas un realizācijas noteikumi    37
5.  Ekonomiskie aprēķini    38
5.1.  Darbaspēka izvēle    38
5.2.  Ražošanas plānošanas mērķis    40
5.3.  Ražošanas jauda    40
5.4.  Ražošanas darba grafiks    41
5.5.  Produkcijas izlaide    41
5.6.  Materiāli tehniskā sagāde    42
5.7.  Ceha izdevumu aprēķins    43
5.8.  Rentabilitāte    43
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    46
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    47
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Lai uzņēmums veiksmīgi varētu dzīvot tirgus apritē un būt spējīgs sacensties ar konkurentiem, tam ir nepieciešamas labas ekonomiskās zināšanas. Mūsdienu tirgus apstākļos izdzīvos tikai tas, kurš pareizi un kompetenti noteiks tirgus prasības, izveidos un organizēs tādu produkcijas ražošanu, kura būs pieprasīta un nodrošinās uzņēmumām ienesīgumu. Lai varētu visas šīs darbības veiksmīgi veikt, jāmāk pareizi plānot un sastādīt sava uzņēmuma ražošanas programmu un censties meklēt iespējas savas produkcijas pašizmaksas pazemināšanas iespējas.
Lai nodrošinātu ražošanas uzņēmuma produkcijas galveno funkciju kvalitāti, uzņēmumā ir daudz un dažādu pieeju, bet populārākā un visplašāk pielietotā ir standarta prasībām atbilstoša pieeja. Lai efektīvi darbotos ražošanas uzņēmums, tam jānosaka mērķi visos līmeņos un funkcijās.Latvijā kopumā ir augstas kvalitātes produkti, salīdzinot ar citam valstīm.
Mūsdienās arvien vairāk ir pieprasīti ekoloģiski tīri produkti, darba autores dotajam ražošanas uzņēmumam būtu jāņem tas vērā.
Uzņēmumu produkciju galveno raksturojumu un funkcijas nosaka Eiropas Savienības prasības, kurās sīki aprakstīts, kas ir atļauts produktu ražošanā un kas ir aizliegts.
Ražošanas uzņemumā pastāv kvalitātes kontroles nodaļa, kas veic izejvielu, kā arī gatavās produkcijas kontroli.
Uzņēmumam ir jāseko līdzi pasaules tendencēm, jauniem standartiem, lai pilnveidotos salīdzinājumā ar ārzemju ražošanas uzņēmumiem. Tas ir ļoti svarīgi tādam uzņēmumam kā šis, jo piedāvā savu produkciju visas Latvijas patērētājiem.
Mūsdienās, cilvēki cenšas dzīvot pēc iespējas veselīgāk, tāpēc ražošanas procesā uzņēmumam būtu pēc iespējas vairāk jāizmanto bioloģiski tīri produkti salīdzinājumā, kādus ieved no ārzemēm.
Uzņēmumā eksistē administratīvā sistēma un pilnveidošanas sistēma. Lai nodrošinātu nevainojamu produkciju, ir jāapmāca darbinieki, regulāri jāsūta uz semināriem vai vienkārši jāveic izglītojošu apmācību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Maizes ceptuves projekts ar konditorejas cehu”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/938615

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties