Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:277021
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  FIRMAS “ITB INTERNATIONAL GMBH” DARBĪBAS RĀDĪTĀJU ANALĪZE    6
1.1.  Firmas “ITB INTERNATIONAL GmbH” raksturojums    6
1.2.  Kravu automobiļu izmantošanas tehniski ekspluatācijas rādītāju analīze    8
1.3.  Kravu apgrozības apjoma faktoru analīze    13
1.4.  Kravu apgrozības apjoma paaugstināšanas rezerves    17
1.5.  Autotransporta pakalpojumu pašizmaksas analīze    20
1.6.  Uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīze    33
1.6.1.  Likviditātes rādītāji    33
1.6.2.  Lietišķas aktivitātes rādītāji    36
1.6.3.  Rentabilitātes rādītāji    42
1.6.4.  Maksātspējas rādītāji    43
2.  FIRMAS “ITB INTERNATIONAL GmbH” DARBĪBAS UZLABOŠANA    47
2.1.  Līzinga plāns    47
2.2.  Ražošanas izmaksu pazemināšanas rezerves    64
  Secinājumi un priekšlikumi    74
  Bibliogrāfiskais saraksts    78
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Neviena ekonomiskā sistēma nevar funkcionēt bez transporta. Lielu apjomu preču ražošanai ir nepieciešama operatīva resursu koncentrācija noteiktā vietā un lielos apjomos. Gatavā produkcija prasa visātrāko piegādi patērētājam un to var sasniegt tikai ar transporta palīdzību .
Visprogresīvākais transporta veids kravu pārvadājumos Latvijā ir autotransports. Autotransportam Latvijā ir lielā nozīme, jo visvairāk kravu pārvadājumus notiek ar šo transporta palīdzību.
Ar autotransportu ērti pārvadāt kravas jebkura vietā, tādejādi palielinot kravu nogādes ātrumu un samazinot nogādājamo kravu bojāšanos pārkraušanas punktos. Ievērojot iepriekšminēto, autotransporta loma starppilsētu kravu pārvadājumos arvien pieaugs. Autotransports nodrošina lauksaimnieciskās un rūpnieciskās produkcijas normālu ražošanu un apgrozību , kapitālās celtniecības apkalpošanu un savlaicīgu produkcijas piegādi .
Diplomdarbā apskatīta autotransporta firma “ITB INTERNATIONAL GmbH”, kura nodarbojas ar starptautiskiem pārvadājumiem Rietumeiropā (Vācija, Beļģija, Nīderlande, Dānija, Francija) un Austrum- eiropā (Krievija). Šīs firmas piemērā ir redzams vairāku Latvijas transporta firmu problēmas. Viena no galvenajiem ir autoparka atjaunošana.
Diplomdarba mērķis izanalizēt firmas “ITB INTERNATIONAL GmbH” finansu un tehniski ekonomiskos rādītājus, atrast darbības neizmantotas rezerves un analīzes rezultātā izstrādāt firmas attīstības stratēģiju.
Lai sasniegt diplomdarba mērķi jāatrisina sekojošus uzdevumus:
- novērtēt firmas “ITB INTERNATIONAL GmbH” esošo stāvokli un firmas darbību pēdējos trijos gados;
 analīzes rezultātā atrast pareizus un pieejamus virzienus firmas darbības uzlabošanai, tas ir paaugstināt firmas darbības efektivitāti (kravas automobiļu izmantošanas uzlabošanu, pārvadājumu pašizmaksas samazināšanu, autoparka paplašināšana un atjaunošana, kravas apgrozības apjoma paaugstināšana, izmaksu remontdarbam samazināšana, braucienu tukšgaitā samazināšana);
 novērtēt un aprēķināt firmas darbības uzlabošanas rezultātus uz nākamajam gadam.
Diplomdarbā tiek izmantoti firmas “ITB INTERNATIONAL GmbH” darbības un grāmatvedības dati; “Parex Banka”, “Baltijas Tranzītu Banka”, “Hansa Banka” līzinga grupu dati par līzinga maksājumiem, Liepajas prāmju ostas informācija, kā arī mācību, zinātniskā literatūra un periodiskie izdevumi.
Diplomdarbā tiek apskatīti tikai tādi firmas
“ITB INTERNATIONAL GmbH” darbības uzlabošanas virzieni, kuri visefektīvāk ietekmēs uz firmas attīstību nākotnē.

1.Firmas “ITB INTERNATIONAL GmbH” darbības rādītāju analīze
1.1 Firmas “ITB INTERNATIONAL GmbH” raksturojums
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “ITB INTERNATIONAL GmbH” ir Latvijas- Vācijas kopuzņēmums. 30% no firmas “ITB INTERNATIONAL GmbH” kapitāla pieder Vācijas partneriem. Firma izveidota 1992.gadā februārī. Firma ir reģistrēta uzņēmuma reģistrā ar numuru LV-40003189116. Firmas juridiskā adrese ir: Rīga, Dzirnavu iela 34a. Šo telpu firma īre birojam. Firmai ir kravas automobiļu autoparks Ikšķeļē. Galvenais firmas “ITB INTERNATIONAL GmbH” darbības veids ir starptautisko kravas pārvadājumu veikšana. SIA “ITB INTERNATIONAL GmbH” veic pārvadājumus no Baltijas valstīm uz Rietumeiropu (Vācija, Beļģija, Francija, Dānija , Nīderlande) un no Rietumeiropas uz Krieviju (Maskavu, Sanktpēterburgu) vai uz Baltijas valstīm pēc klienta pasūtījuma. Firmas “ITB INTERNATIONAL GmbH” autoparks sastāv no 13 kravas automobiļiem “SCANIA”, “MERCEDES”, “VOLVO” markas un no piekabēm “ACKERMAN”, “SCHMITZ” markas. Automobiļu tips ir refrižeratori, tāpēc firma nodarbojas ar tādām kravām, kuram pārvadāšanas laikā nepieciešami uzturēt noteikto temperatūru. Uz Rietumeiropu firma pārvadā kokvilnu, kokmateriālus (galvenais kravu veids ir koka paletes). No Rietumeiropas uz Krieviju pārvadā augļus un to izstrādājumus; dārzeņus un to izstrādājumus; piena produktus; mēbeles; gaļu; vistas gaļu; gaļu un to izstrādājumus. No Krievijas uz Latviju automobiļi bieži brauc tukšgaitā. Dažreiz brauc tukšgaita pēc kravas no Rietumeiropas, jo grūti savlaicīgi atrast kravu no Rietumeiropas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties