Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:868020
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 31 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Inovāciju procesa raksturojums    9
2.  Veikto investīciju atkritumu šķirošanas kompleksa izveidē novērtējums    31
3.  Atkritumu apsaimniekošanas nozares raksturojums un SIA „Z” analīze    40
3.1.  Atkritumu apsaimniekošanas nozares Latvijā un SIA „Z” raksturojums    40
3.2.  SIA „Z” likviditātes rādītāju analīze    53
3.3.  SIA „Z” kapitāla aprites jeb aktivitātes rādītāju analīze    60
3.4.  SIA „Z” saistību vai maksātspējas rādītāju analīze    67
3.5.  SIA „Z” rentabilitātes rādītāju analīze    72
  Secinājumi un priekšlikumi    84
  Izmantotā literatūra un avoti    93
  Pielikumi    96
1.pielikums.  SIA „Z” bilance par periodu no 2003. līdz 2008.gadam    96
2.pielikums.  SIA „Z” peļņas vai zaudējumu aprēķins par periodu no 2003. līdz 2008.gadam    99
3.pielikums.  SIA „Nelsens” bilance par periodu no 2003. līdz 2007.gadam    100
4.pielikums.  SIA „Nelsens” peļņas vai zaudējumu aprēķins par periodu no 2003. līdz 2007.gadam    102
5.pielikums.  SIA „Z” organizatoriskā struktūra    103
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu apstākļos lielākajai daļai no uzņēmumiem aktuāla problēma ir kā organizēt savu uzņēmējdarbību, lai varētu operatīvi reaģēt uz apkārtējās vides izmaiņām un efektīvi risināt radušās problēmas.
Konkurence liek tirgus procesa dalībniekiem adaptēties un paplašināt izzināšanas robežas. Strauji mainīgais tirgus ir viens no galvenajiem iemesliem, kas veicina inovāciju ieviešanu, tomēr inovatīvo procesu īstenošana nav iespējama bez attiecīgiem finanšu līdzekļiem- investīcijām.
Gandrīz visu uzņēmumu vadītāji inovāciju ieviešanas laikā bieži vien sastopas ar dažāda veida grūtībām finanšu barjeras pārvarēšanā. Tie uzņēmumi, kuriem uz pārdošanas apjoma un peļņas izmaiņu pamata nav izstrādāts biznesa plāns, kas virzīts uz maksātspējas un efektīvas darbības uzturēšanu, nevar precīzi noteikt savu turpmāko stratēģiju un izstrādāt modernizācijas vai jauna produkta izstrādāšanas un ieviešanas plānu. Tādēļ, lai tiktu veiksmīgi ieviesta inovācija, ir nepieciešams precīzi zināt savu finansiālo stāvokli. Te palīdzēs uzņēmuma saimnieciskās darbības finanšu analīze.
Kapitālieguldījumu plānošana attālas nākotnes inovatīvajiem procesiem vienmēr saistās ar noteiktu risku. Tāpēc kapitālieguldījumu plānošanas procesā ir jābūt izstrādātai daudzvariantu alternatīvajai pieejai, bet pašai pieejai ir jābūt elastīgai un nepārtrauktai– elastīga mārketinga stratēģija un pareizs finanšu menedžments dod iespēju atkarībā pēc tirgus pieprasījuma izmaiņām bieži atjaunot savu asortimentu.
Uzņēmuma finansiālā labklājība daudzējādā ziņā ir atkarīga no finanšu līdzekļu pieplūdes, kas nodrošina uzņēmuma saistību dzēšanu. Minimāli nepieciešamo naudas līdzekļu trūkums rada finansiālas grūtības. Tikai elastīga resursu sadale un inovāciju stratēģija dod iespēju uzņēmumiem veiksmīgi tikt galā ar negaidītām izmaiņām tirgū.
Izskatot inovāciju finanšu aspektus redzam, ka ne vienmēr precīzi tiek izpētīta to galējā efektivitāte un uzņēmuma izdevumi līdz brīdim, kad projekts sāks atmaksāties. Obligātās peļņas gūšanas no kapitālieguldījumiem ignorancei ir patēriņa raksturs, kā rezultātā tiek stimulēta naudas līdzekļu neapdomāta tērēšana. Tāpēc izvēloties attiecīgu finansēšanas avotu ir jārūpējas gan par izdevumu apmēru, gan arī jādomā par to atpelnīšanas laiku. Diemžēl tikai nedaudzajiem uzņēmumiem kopējie izdevumi vai naudas līdzekļu atpelnīšanas laiks pietiekami precīzi sakrīt ar aprēķināto.
Naudas līdzekļu kustības grafika ievērošana ļauj sadalīt izdevumus ilgākam laika periodam vai plānot maksimālos izdevumus noteiktā laika periodā, kad ir sagaidāma pozitīva ienākumu un izdevumu bilance. To ne vienmēr var izpildīt lielākais vairums uzņēmumu. Dažādiem uzņēmumiem izdevumu relatīvais lielums dažādās inovācijas stadijās ir atšķirīgs, bet visiem uzņēmumiem ir tipisks ātrs izdevumu pieaugums laika periodā līdz produkts nonāk tirgū.
Jebkādu investīciju realizēšana tiek veikta ar mērķi nākotnē gūt ekonomisko labumu un tāpēc tām jāatbilst kompānijas reālajai attīstības stratēģijai. Uzņēmuma vadībai šo stratēģiju periodiski ir jāizvērtē un jākoriģē. Viena vai otra investīciju projekta izvēlei vienmēr jāatbilst kompānijas attīstības kursam, tāpēc būtu jāņem vērā šādi faktori:
nākotnē sagaidāmos biznesa ekonomiskās vides faktori;
nozares vai kompānijas darbības sfēras perspektīvas;
kompānijas konkurences stāvokli un tā relatīvas perspektīvas un trūkumi.
Maģistra darba izpētes objekts ir SIA „Z”, kas ir viens no lielākajiem atkritumu savākšanas, šķirošanas un pārvadāšanas uzņēmumiem Latvijā. Uzņēmums 2006.gada rudenī savā teritorijā Rīgā atklāja Latvijā lielāko atkritumu šķirošanas kompleksu, kura izveidē tika investēti ļoti lieli finanšu līdzekļi. Kompleksa jaudas pārsniedz patreizējo vajadzību līmeni, taču tas ļauj uzņēmumam droši kāpināt otrreizēji izmantojamo atkritumu vākšanas apjomus un vienlaikus veicināt Eiropas Savienības Latvijai noteikto vides mērķu izpildi. Šis uzņēmums ar tā dzīvē ieviesto projektu izvēlēts analīzei tāpēc, ka mūsdienās ir ļoti aktuāla rūpniecisko un sadzīves atkritumu apsaimniekošanas problēma. Šī problēma ir un paliek viena no galvenajām problēmām gan no ekoloģiskās situācijas uzlabošanas un stabilizācijas, gan no otrreizējās pārstrādes izejvielu potenciāla neizmantošanas redzesviedokļa.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −42,96 €
Materiālu komplekts Nr. 1121249
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties