Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:320095
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ATTĒLU SARAKSTS    3
  LIETOTIE SAĪSINĀJUMI    4
  ANOTĀCIJA    5
  ANNOTATION    5
  IEVADS    6
1.  UZŅĒMUMA SIA „X” RAKSTUROJUMS    8
  INVENTARIZĀCIJA – GRĀMATVEDĪBAS UZSKAITES KONTROLES ELEMENTS    13
2.1.  Inventarizācijas uzdevumi    16
2.2.  Inventarizācijas posmi    17
2.1.  attēls. Inventarizācijas posmi    18
  INVENTARIZĀCIJAS NORISE SIA „X”    24
3.1.  Nemateriālo ieguldījumu inventarizācija    25
3.2.  Pamatlīdzekļu inventarizācija    27
3.3.  Finanšu ieguldījumu un vērtspapīru inventarizācija    31
3.4.  Krājumu inventarizācija    33
3.5.  Naudas līdzekļu inventarizācija    40
3.6.  Norēķinu inventarizācija    43
  SECINĀJUMI    46
  PRIEKŠLIKUMI    48
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    49
  GALVOJUMS    50
  PIELIKUMI    51
  APSTIPRINĀTS    64
  I Inventarizācijas vispārējie noteikumi    64
  II Inventarizācijas pamatnoteikumi    64
  III Inventarizācijas noslēgums un rezultātu atspoguļošana    67
Darba fragmentsAizvērt

Kvalifikācijas darbs izstrādāts, pamatojoties uz SIA „X” grāmatvedības uzskaites un pārskata dokumentiem, speciālo literatūru, publikācijām periodiskajos izdevumos, kā arī uz Latvijas Republikas likumiem un Finanšu ministrijas norādījumiem.
Kvalifikācijas darbs sastāv no 3 nodaļām un pielikuma. Pirmajā nodaļā ir raksturots uzņēmums SIA „X”. Otrajā nodaļā tiek apskatīta inventarizācijas būtība – uzdevumi un posmi. Trešajā nodaļā tiek aprakstīta inventarizācijas nepieciešamība un norise pa inventarizācijas objektiem uzņēmumā SIA „X”.
Uzņēmumam, kas uzsāk darbību, ir jāveic inventarizācija, sastādot tā īpašumā un lietojumā esošo līdzekļu – zemes gabalu, pamatlīdzekļu, ilgtermiņa ieguldījumu, produkcijas, naudas līdzekļu, kā arī prasību un parādu sarakstu. Šāda inventarizācija ir jāveic katra pārskata gada beigās, kā arī uzņēmuma likvidācijas vai reorganizācijas gadījumā vai gadījumā, kad ierosināta lieta par uzņēmuma pasludināšanu par maksātnespējīgu.
Bieži uzņēmuma vadība inventarizāciju izprot kā formālu procedūru, ar pārliecību, ka starp reālo situāciju un grāmatvedības datiem nevar būt atšķirības. Netiek ņemtas vērā cenu izmaiņas, kļūdīšanās iespējamība, kā arī paviršības procedūru izpildē. Tāpēc katra gada beigās ir jāpārbauda visi uzņēmuma līdzekļi dabā, nosakot to faktiskos atlikumus naturālās mērvienībās un to novērtējumu naudā. Jāpārbauda uzņēmuma prasības un saistības – to veic salīdzinot uzņēmuma datus ar attiecīgā norēķinu partnera datiem.
Par inventarizāciju nav uzskatāma formāla inventarizācijas sarakstu sastādīšana bez saskaitīšanas un salīdzināšanas, aizpildot divas ailes „grāmatvedības dati” un „faktiskie dati”. Dažkārt arī praktiski notikušās inventarizācijas nav kvalitatīvas, jo veikta tikai materiālo vērtību daudzumu pārbaude, neveicot novērtēšanu. Reti tiek inventarizēti nemateriālie un finanšu ieguldījumi (aizdevumi), samaksātie un saņemtie avansi, kā arī mazvērtīgais inventārs.
Inventarizācijas ir gada pārskata pamats un no inventarizācijas precizitātes un grāmatvedības uzskaites pamatprincipu ievērošanas ir atkarīga gada pārskata kvalitāte.
Sakarā ar to, ka gada pārskats atspoguļo, kā uzņēmums rīkojas finansiāli, un bieži skaidro vadības filozofiju un biznesa galveno mērķi līdz ar to tas ir pirmais no dokumentiem, ko izskata investori, finanšu analītiķi un konsultanti, pētot uzņēmumu.
Darba temata izvēles motivācija – gada beigās, sākot gada pārskata sastādīšanu, vispirms ir jāveic inventarizācija. Jāinventarizē visi uzņēmuma līdzekļi, prasības un saistības. Daudzos uzņēmumos inventarizācija netiek veikta, bet tikai sastādīti inventarizācijas akti un iedoti parakstīt inventarizācijas komisijas locekļiem, neveicot faktisko pārbaudu dabā. Tas varētu būt saistīts ar laika trūkuma dēļ. Tāpēc uzskatu, ka izvēlētā tēma ir aktuālā, jo ar inventarizāciju nākas saskarties vismaz reizi gadā sastādot gada pārskatu.
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „X” tika reģistrēta Uzņēmuma Reģistrā 199x. gada 00. maijā ar reģistrācijas Nr. 00000000000. SIA „X” uzņēmuma atrašanās vieta no 2005. gada oktobra ir Iela, Pilsēta , LV 0000.
Uzņēmums darbojas jau vairāk par 10 gadiem, un ir attīstījies vienmērīgi un pakāpeniski, tātad pats par sevi saprotams, ka uzņēmumam ir laba reputācija. Ja uzņēmums nestrādātu godīgi ar saviem partneriem, tad nebūtu iespējama tā normāla eksistence. Uzņēmumam pastāvēšanas laikā nācies sadarboties ar dažādiem uzņēmumiem, iestādēm, fiziskām personām gan kā pircējam, gan kā izpildītājam un piegādātājam. Ir veiktas dažādas saimnieciskās darbības dažādās jomās un vienmēr katra situācija ir atrisināta un nokārtota visizdevīgākajā veidā visām ar darījumu saistītajām pusēm. Uzņēmums ir banku atbalstīts klients, kurš vienmēr darbā izmanto kredītresursus, precīzi ievērojot norēķinu termiņus.
SIA “X” labās reputācijas pamatā ir pašu mērķtiecīgs darbs un godīga attieksme pret citiem. Uzņēmums vienmēr saņem nepieciešamo atbalstu savā darbā gan no pašvaldībām, gan partneriem.
SIA „X” ir grāmatvedības pakalpojumu birojs, kas veic grāmatvedības aprēķinus uzņēmumiem, kuriem nav izdevīgi izveidot grāmatvedības nodaļu, jo lētāk sanāk uzņēmumam nodod visas lietas, kas saistītas ar grāmatvedību kādai grāmatvedības pakalpojumu firmai nekā algot pašam grāmatvedi un viņam maksāt algu.
SIA „X” nodarbojas ar pakalpojumus sniegšanu gan pašnodarbinātām personām, sabiedrībām ar ierobežotu atbildību, individuālajiem uzņēmumiem, kā arī zemnieku saimniecībām. Grāmatvedības pakalpojumi tiek sniegti ne tikai uzņēmumiem, kuri atrodas Jēkabpils rajonā, bet gan ir arī tādi uzņēmumi, kuri atrodas gan Rīgā, gan Madonas rajonā.
Tas arī ir revidentu birojs, kas citiem uzņēmumiem piedāvā revidentu pakalpojumus. SIA „X” direktore ir revidente, kura veic pakalpojumus, kas ir saistīts ar uzņēmumu pārreģistrēšanu Uzņēmumu Reģistrā, kā arī gada pārskatu laikā veic revīziju ne tikai Jēkabpils rajona uzņēmumiem, bet arī uzņēmumiem, kuri atrodas Daugavpils rajonā.
SIA „X” darbības virzieni ir sekojoši:
Grāmatvedības uzskaites kārtošana uzņēmumiem un pašnodarbinātajiem – ieņēmumu un izdevumu uzskaite, uzņēmuma grāmatvedības ikmēneša pakalpojumi, iepriekšējās uzskaites sakārtošana, nodokļu jautājumi, to pārbaude, kā arī atskaišu un bilanču veidošana;
Audits, zvērināts revidents - jaunu uzņēmumu dibināšana, finansiālā stāvokļa analīze, reģistrācija Komercreģistrā, revīzijas veikšana;
Mazumtirdzniecība – SIA „X” ir SIA „Y” (ražo iekšdurvis un ārdurvis) produkcijas izplatītājs .............. rajonā;
Pasūtījumu izpilde – SIA „X” pieņem pasūtījumus par SIA „Y” produkciju.
Papildus SIA „X” nodarbojas ar kopēšanu, juridisko pakalpojumu sniegšanu, kā arī tiek plānots sava nekustamā īpašuma izīrēšana.
Vislielākos ieņēmumus SIA „X” gūst no grāmatvedības apkalpošanas uzņēmumiem un pašnodarbinātajiem, kā arī sniedzot pakalpojumus, kas saistīti ar uzņēmumu pārreģistrāciju Uzņēmuma Reģistrā un revīzijas veikšanu.
Uzņēmumā personālā ietilpst direktore un divas grāmatvedes. Viena no grāmatvedēm veic arī izbraukuma grāmatvedību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −50,24 €
Materiālu komplekts Nr. 1204175
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties