Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:857393
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  DARBA LĪGUMA RAKSTUROJUMS    7
1.1.  DARBA LĪGUMA JĒDZIENS    9
1.2.  DARBA ATTIECĪBU NODIBINĀŠANA    12
2.  DARBA LĪGUMA SATURS    20
2.1.  DARBA LĪGUMA BŪTISKĀS SASTĀVDAĻAS    21
2.2.  DARBA LĪGUMA NEJAUŠĀS SASTĀVDAĻAS    21
2.3.  DARBA LĪGUMA DABISKĀS SASTĀVDAĻAS    21
3.  DARBA LĪGUMU UZTEIKUMU VEIDI UN PAMATI    22
4.  SABIEDRĪBAS UZSKATU ANALĪZE    27
5.  DARBA LĪGUMU SALĪDZINĀJUMS    33
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    39
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    42
  6 PIELIKUMI    45
  ANOTĀCIJA    59
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Darba līgums un darbs kā tāds ir ļoti nozīmīgs mūsdienu dzīvē, kad tik daudziem nepieciešami iztikas līdzekļi, tādejādi negodīga konkurence starp tiem, kuri ir gatavi strādāt neoficiāli un tiem, kuri vēlas drošu un stabilu darbu ir ļoti bieži sastopama un neizdevīga kā valstij, tā iedzīvotājiem.
Valsts kasē neienāk nauda, kura netiek novirzīta tiem, kuriem tā visvairāk tiešām nepieciešama, kā arī tie, kuri labprāt strādātu oficiālu darba ar darba līgumu-šādu iespēju zaudē negodprātīgajiem iedzīvotājiem.
Lai atbrīvotos no šādas problēmas un labāk to izskaustu, es iesaku valstij likt atskaitīties iedzīvotājiem, kuri ir darba meklētāju statusā un bezdarbnieku statusā, par to, ko tie dara brīvajā laikā, protams, ja tie nav studenti, vecāki, pensionāri, aizbildņi utml.
Tie būtu arī jāpārbauda, jāliek strādāt brīvprātīgo darbu, par to apmaksājot ceļa izdevumus un nodrošinot ar ēdienreizēm. Tādā veidā ne tikai tiks sakopta vide, bet iedzīvotāji tiks disciplinēti un laikā, kad jāatrodas neoficiālajā darba vietā-nevarēs tur atrasties.
Ņemot vērā to, ka darba līgumiem nav noteikta nekāda standarta forma, pie kuras jāpieturas un tie katrs var tikt veidoti ļoti atšķirīgi, iedzīvotājiem negribas cītīgi lasīt un tos pārbaudīt vai tie atbilst iepriekš runātajam ar darba devēju, iesaku darba līgumiem noteikt noteiktu formu, kur ir tabula ar darbiniekam nozīmīgākajiem nosacījumiem, kuri ir alga, darba ilgums, atpūtas laiks, atbildība par zaudējumiem.
Protams, aizliegt ievietot līgumā punktus, kur tiek uzskaitīti likuma panti pēc, kuriem vai ar kuriem darbinieks uzņemas atbildību, bet šiem pantiem jābūt citētiem, lai visi tos saprot, jo daudzi kaunas jautāt vai nevēlas tērēt laiku šādu jautājumu noskaidrošanai.
Ļoti lielu iespaidu kā uz potenciālajiem darba devējiem un darbiniekiem atstātu tas, ja slēgt darba līgumu būtu iespējams tikai atrādot to valsts iestādē. Piemēram, persona, kura vēlas slēgt līgumu ar darba devēju pierakstās noteiktā laikā uz tikšanos, kur iestādes darbinieks redz kā tiek parakstīts darba līgums, redz, ka darba līgums ir divos eksemplāros, tātad nonāk pie abām pusēm, kā arī pārbauda vai darba līgums atbilst valstī esošajām tiesību normām un nav ar kādu pretrunā, ja ir, tad abas puses par to brīdina.
Tādejādi, darbinieks būs informēts daudz labāk un darba līgumos samazināsies nepilnības. Šajās pašās vietās, kur tiek parakstīts darba līgums uzreiz pēc tā parakstīšanas darbiniekam vajadzētu saņemt informāciju par to, kur griezties, ja šķiet, ka darba devējs izturas pret darbinieku pretlikumīgi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties