Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:197140
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 32 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ATTĒLU SARAKSTS    4
  IEVADS    5
1.  JĒDZIENA „KOPIENA” KONCEPTUALIZĀCIJA    8
2.  BIEDRĪBA „MĀMIŅU KLUBS”    25
3.  BIEDRĪBA „MĀMIŅU KLUBS” KĀ VECĀKU KOPIENA    32
3.1.  Pētījuma metodoloģija    32
3.2.  Biedrības „Māmiņu klubs” kopienas pazīmes    35
3.3.  Biedrība „Māmiņu klubs” kā interešu, prakses un virtuālā kopiena    45
  SECINĀJUMI    63
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTI    65
  GALVOJUMS    69
  PIELIKUMI    70
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. „Māmiņu klubs” darbībā parādās galvenās kopienas pazīmes, kas raksturo to kā kopienu. Galvenās pazīmes, kas raksturo kopienu ir cilvēku savstarpējā mijiedarbība, kopējas intereses un kopēji risināmas problēmas.
2. „Māmiņu klubs” kā kopienas organizācijas, sabiedrībai sniedz atbalstu tādām vajadzībām, kas sekmē vecākiem ar bērniem draudzīgas vides izveidi.
3. Māmiņu klubs”, kopienu organizācijā parādās interešu, prakses un virtuālā kopiena. Tai ir visas raksturojošās pazīmes, kas raksturo šīs kopienas. Kopienas, savā starpā sajaucoties, veido jaunas kopienas ar līdzīgiem mērķiem. Iedvesmojoties no pirmā „Māmiņu kluba” Rīgā, daudzās Latvijas pilsētās ir izveidojušies „Māmiņu klubi” ar līdzīgiem mērķiem.
4. Interešu kopiena ir cilvēku kopiena, kuru vieno interese par vienu tematu.Vecāki piedalās kopienas darbībā, apmainoties ar informāciju, gūstot atbildes vai risinājumus uz personīgiem jautājumiem un problēmām. Tie visbiežāk iegūst sev nepieciešamo informāciju, neiesaistoties diskusijās.Vecāki visbiežāk iesaistās interešu kopienā līdz brīdim, kad bērns ir sasniedzis trīs gadu vecumu.
5. Prakses kopienas attiecas uz sociālās mācīšanās procesu, kad cilvēki ar kopējām interesēm kādā jomā vai jautājumā ilgāku laiku sadarbojas, lai apmainītos ar idejām, rastu risinājumus un sekmētu inovācijas procesu attīstību. Māmiņu klubam ir stabili izveidota cilvēku grupa, kuras pamatā ir regulāra mijiedarbība.
6. Izpaltītākais kopienas veids ir virtuālās kopienas. Tajās vecāki var piedalīties neatkarīgi no ģeogrāfiskās atrašanās vietas.Virtuālā kopiena ir sociālais tīkls personām, kas, izmantojot informācijas komunikācijas tehnoloģijas, mijiedarbojas, lai īstenotu savstarpējās intereses, uzdevumus vai mērķus.
7. „Māmiņu klubs” sabiedrībā apmierina tādas vajadzības kā vietu, kur satikt līdzīgi domājošus cilvēkus ar līdzīgām interesēm. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties