Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:249371
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Meksiku var iedalīt divos lielos reģionos, vidusreģions, kuru lielākoties klāj tuksnesis un piekrastes reģioni, kas ir katrā okeāna pusē. Tuksnešaino rajonu iedzīvotāji gatavo ēdienus no kaktusa, kura nosaukums ir „Nopal”. Okeāna piekrastē vairāk lieto garneles, zivis, bruņurupučus. 
Daudzi kļūdaini uzskata, ka visi meksikāņu ēdieni ir asi un ar pārmērīgu garšaugu daudzumu. Taču galvenais likums meksikāņu kulinārijas tradīcijās ir atrast katrā produktā tā „garšas rozīni” un sasniegt harmoniju dažādu garšu nianšu apvienojumā. Garšaugu aromāti tikai izceļ viena vai otra produkta specifiku. Turklāt, ne visiem ēdieniem pievieno čilī piparu, kas jau kļuvis par meksikāņu virtuves simbolu.
Ja jau runājam par čili pipariem, tad kulinārijā izmanto aptuveni 70 aso piparu šķirnes piemēram, saldo mulatos, tumšo pasilja, zaļo halapenjo. Par visasāko pasaulē var uzskatīto habanero čili. Interesnti, ka čili ir arī sava skala, kas ir mērāma no 1 līdz pat 100 000 ballēm, ko 1902. gadā izstrādāja Vilbers Skovills. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties