Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:241997
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Almonds un Verba politisko kultūru mūsdienās raksturo kā līdzdalības politiku, jo daudzi cilvēki, kas atrodas ārpus politikas pieprasa to iekļaušanu politiskajā sistēmā vai pilsoniskajā sabiedrībā. Līdz ar to nācijas var iedalīt demokrātiskajās – ikvienam ir iespēja piedalīties politiskajā lēmumu pieņemšanas procesā kā ietekmējošam pilsonim – un totalitārajās – pilsonim ir „līdzdalības subjekta”. Demokrātiska politiskā kultūra veido demokrātijas idejas par indivīda brīvībām un iespējām, par demokrātiskas pārvaldes leģitimitāti. Demokrātiska politika ir komplicēta „infrastruktūra”, kas ietver tādus jēdzienus kā politiskās partijas, interešu grupas, sabiedriskie mediji u.c., to darbību, normas, sociāli -psiholoģiskos faktorus, kas atbilst demokrātiskām vērtībām. Tomēr ar šīm kategorijām nevar izskaidrot demokrātiskās politikas un pilsoniskās sabiedrības stabilitāti, leģitimitāti un būtību, jo katrai nācijai ir sava tradicionālā kultūra un ne visas valstis var pieņemt demokrātisku pilsonisko kultūru.
Kas ir pilsoniskā kultūra? Apskatot Lielbritānijas gadījumu, pilsoniskā kultūra sastāv no tradicionālās un modernās vērtības, balstoties uz sadarbību un pārliecību, uz vienotu un atšķirīgu kultūru uz kultūru, kas ir gatava pieņemt mērenas izmaiņas. Politiskā kultūra veido noteiktu institucionālu sistēmu, kas balstās uz parlamentārismu un reprezentāciju. Demokrātiskas pilsoniskās kultūras spilgtākie piemēri tiek minētas Lielbritānija un ASV, jo tur ir notikusi veiksmīga demokratizācija. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1164136
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties