Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:300068
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šobrīd, kad Latvijas ekonomika, līdz ar iesaistīšanos Eiropas Savienībā un NATO, piedzīvo strauju ekonomisko attīstību, ekonomikas speciālisti prognozē tikpat strauju ekonomiskās lejupslīdes fāzi, kas nopietni satrauc Latvijas iedzīvotājus, it īpaši to sabiedrības slāni, kuru ienākumu līmenis ir fiksēts. Būtiskākais spēks, kura varā ir mainīt pašreizējo situāciju valstī, ir politiskās partijas un apvienības, kuras, gan politisku, gan ekonomisku, gan arī, bieži vien, savtīgu mērķu vadītas, izstrādā jaunus projektus esošās situācijas uzlabošanai un jaunu atbalstītāju piesaistīšanai.
Lai arī nākamās saeimas vēlēšanas gaidāms vēl tikai pēc trīs gadiem, politiskās partijas jau šobrīd pozicionē savu nostāju dažādos politekonomiskos jautājumos. Pašreiz valdībā pārstāvētās frakcijas ir Tautas Partijas, Jaunais Laiks, Zaļo un Zemnieku savienība, politisko organizāciju apvienība „Saskaņas Centrs” frakcija, Latvijas Pirmās partijas un „Latvijas Ceļš” frakcija, „Tēvzemei un Brīvībai” LNNK frakcija, politisko organizāciju apvienības „Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā” frakcija un frakcijām nepiederoši deputāti. Valdošā loma saeimā, līdz Ministru prezidenta Aigara Kalvīša demisijai 5. decembrī, bija Tautas Partijas rokās, taču šī gada novembrī veikta aptauja liecina, ka uz doto brīdi populārākā politiskā apvienība Latvijā ir kreisi centriskie «Saskaņas Centrs», par kuru ir gatavi nobalsot 10,8% respondentu. Par «Jauno Laiku», balsotu 7,8% pilsoņu, par «Zaļo un Zemnieku savienību» — 6,2%, par Tautas partiju — 5,1%. Pārējās politiskās partijas nepārsniedz 5% barjeru.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1164031
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties