Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:649681
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ZIGMUNDA FREIDA BIOGRĀFIJA    4
  PSIHOANALĪZES FILOZOFISKĀS SAKNES    6
  FREIDA MĀCĪBAS FILOZOFISKĀS IDEJAS    8
  BEZAPZIŅAS JAUTĀJUMS    8
  PSIHOANALĪZES IETEKME UZ XX.GS. FILOZOFIJU    13
  KOPĪGAIS UN ATŠĶIRĪGAIS Z.FREIDA UN K.G.JUNGA UZSKATOS    15
  SECINĀJUMI    17
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    18
Darba fragmentsAizvērt

Psihoanalīze ir kļuvusi par neatņemamu mūsdienu dzīves sastāvdaļu un radījusi savdabīgu mentālās orientācijas pamatu. Milzīga ir arī tās sasaukšanās ar mākslas un literatūras dažādajiem žanriem un ietekme uz tiem. Nenoliedzama ir psihoanalīzes nozīme psihoterapijā. Psihoanalīze ir izaicinājums, ar kuru joprojām nevar samierināties, jo tas nav nedz noraidīts, nedz pieņemts.
Psihoanalītiskā cilvēka darbības izpētes metode, ar tās domu un slēpto saturu kļuva par eksistenciālisma filozofijas priekšteci.
Filozofija ir izveidota uz psiholoģijas pamata. Pēc Freida domām, filozofija var gūt stimulus no psihoanalīzes, pati kļūstot par tās objektu.
XX.gs.sākumā bija labi sagatavota augsne psihoanalīzes mācībai, kas savas teorētiskās un praktiskās darbības centrā nostādīja bezapziņas problēmu.
Darba uzdevums ir izpētīt Z.Freida psihoanalīzes mācību, viņa teoriju par apziņu un bezapziņu un salīdzināt ar K.J.Junga, kas bija viņa skoelnieks, mācību, noteikt kopīgo un atšķirīgo tajās. Par Freida psihoanalīzes mācības pielikumu kļuva vēstures un kultūras filozofija. Freids veidoja savu personisko vēstures filozofiju, viņš uzskatīja, ka atsevišķa cilvēka psihiskā attīstība atkārto visas cilvēces attīstību. Freids balstījās arī uz tām hipotēzēm, kas tolaik bija vadošās bioloģijā un etnoloģijā.

Zigmunda Freida biogrāfija

“Ja Freida nebūtu, viņu vajadzētu izdomāt”.
/Bergers/
Psihoanalīzes teorijām raksturīgi, ka autora biogrāfija vai dzīves pieredze atstāj lielu iespaidu uz viņa izveidoto koncepciju. Šī personības teorija ir zināmā mērā paša autora personības projekcija, personības atspulgs, viņa dzīves pieredze.
Klasiskās psihoanalīzes pamatlicējs Zigmunds Freids dzimis 1856.gadā Morāvijā (tagadējā Čehijā), bet Freida ģimene tur dzīvoja tikai dažus gadus, tad pārcēlās uz Vīni. Gandrīz visu savu mūžu Freids ir pavadījis Vīnē. Freids ir uzaudzis ebreju tirgotāja ģimenē, kas piederēja pie sabiedrības vidusslāņa un bija ļoti praktiski orientēti cilvēki. Ģimene bija liela - Freidam bija brālis un divas māsas. Freids izcēlās ar īpašām spējām - bija izcilākais skolēns skolā, spožākais ģimnāzijā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties