Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:627846
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tam, kurš ir gatavs daļu līdzekļu investēt vīnos, jābūt pacietīgam, jo šāds ieguldījums nenesīs peļņu pāris gados
Izsmalcināts vīns piesātinātā bordo krāsā ar unikālu aro­mātu un garšas buķeti, kas acu priekšā uzbur nepārre­dzamus Dienvidfrancijas vīnogu­lāju laukus, var būt ne tikai garšas kārpiņu kutinātājs, bet ari veik­smīgs ieguldījums. Pērkot aug­stākās kvalitātes sarkanvīnus no pasaulē atzītām vīna darītavām, ieguldītie līdzekļi ilgtermiņā var sevi atpelnīt pat vairākkārt. Cilvē­kam, kurš gatavs daļu savu lī­dzekļu investēt vīnos, jābūt pacie­tīgam, jo šāds ieguldījums nene­sīs pelņu pāris gados. Turklāt vienmēr ir risks, ka iegādātā vīna cena var kristies.

Vīni ir jāpazīst

Lai investētu vīnos, spētu izvē­lēties atbilstošākos un ieguldīju­mu vērtos vīnus, cilvēkam ir jāie­gūst informācija. To var izdarīt di­vējādi. Var iegādāties atbilstošu li­teratūru un mācīties pats. Vīnu pazinējs Romāns Komars gan at­zīst, ka mēneša laikā to nevar iz­darīt un ari gada laikā par speciā­listu kļūt būs grūti. Tāpēc nepa­cietīgiem potenciālajiem ieguldī­tājiem vajadzētu izvēlēties otro iespēju — konsultēties ar vīnu speciālistiem, izplatītājiem vai ko­lekcionāriem. Informāciju par in­vestīciju vērtiem vīniem var iegūt viena no prestižākajiem vīnu žur­nāliem Decanter vai meklējot zi­nātājus vīnu izplatītāju firmās.
Lai arī Latvijā vīna patēriņš ik gadu aug un dārgo vīnu iegāde kļūst par modes lietu, R.Komars teic, ka investīcijas vīnā Latvijā var būt sarežģīti īstenot. «Ir jā­ņem vērā Latvijas likumdošana, kas patlaban paredz, ka valstī ne­var ievest un izvest vairāk par di­vām pudelēm vīna. Tas var trau­cēt kolekcionāriem piedalīties starptautiskajās vīna izsolēs. Tur­klāt Latvijā alkoholiskos dzērie­nus, tajā skaitā vīnu, drīkst tirgot tikai licencētas firmas,» skaidro R.Komars.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties