Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:287428
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Viesnīcas „Promise” ārējās vides analīze 2009. gadam    3
1.1.  Makrovides analīze    3
1.1.1.  Politiskā vide    4
1.1.2.  Ekonomiskā vide    5
1.1.3.  Ekoloģiskā vide    7
1.1.4.  Sociālā vide    7
1.1.5.  Tehnoloģiskā vide    8
1.2.  Mikrovides analīze    10
1.2.1.  Noieta tirgi    10
1.2.2.  Apgādes tirgi    13
1.3.  Stipro/vājo vietu profils    15
2.  Divu noietu tirgus segmentu analīze – Latvija un Vācija    17
2.1.  Iedzīvotāju dinamika    17
2.2.  Vecumu struktūras dinamika    18
2.3.  Ienākumu dinamika, patēriņa struktūra, tūrisma vieta tajā    18
2.4.  Ceļošanas tendences    20
2.5.  Vācijas vieta Latvijas tūrisma tirgū (ienākošā tūrisma struktūra Latvijā)    24
3.  Noieta plāns 2009.gadam darbības sektoru un laika griezumā    29
4.  Bezzaudējumu rēķini 2009. gadam    31
  Izmantotās literatūras un avotu sarakts    35
Darba fragmentsAizvērt

1.1.1. Politiskā vide

Politiskā vide valstī ir faktors, kas ietekmē katra tūrisma uzņēmuma darbību. Šie faktori ietekmē tūrismu gan tieši, gan netieši. Tiešo ietekmi veido regulējošo aktu izdošana, kas attiecas tieši uz tūrisma industriju, netiešo ietekmi – valsts politiskā ideoloģija, starptautiskā darbība, pieņemti lēmumi.
Politiskā vide ietver kā nacionālos, tā starpnacionālos politiskos faktorus, kas tiešā veidā ietekmē tūrisma industriju un tādējādi tas varētu ietekmēt viesnīcas „Promise” darbību. Viesnīcas darbību vienlaikus ietekmē visu līmeņu likumdošana un regulējošie noteikumi, proti, starptautiskā, valstu un pašvaldību likumdošana. Politiskās vides būtiskie elementi ir vadības loma ekonomikā, ekonomiskā un politiskā ideoloģija, starptautiskās attiecības un uzņēmējdarbības un valdības attiecības kopumā. Valdības loma šajā vidē ir īpaši nozīmīga, jo valdība regulē politisko situāciju, likumdošanu, kas iekļauj sevī Tūrisma likumu, reģionālās attīstības koncepciju, Tūrisma attīstības koncepciju, Vides aizsardzības normatīvos aktus. Tādēļ tas, kā tiek mainīti valsts likumi, noteikumi un citi akti, kas attiecas uz viesnīcu darbību, būtiski un tiešā mērā ietekmē viesnīcas „Promise” darbību. Jo viesnīcai ir jāveido sava darbība atbilstoši likumiem, noteikumiem un regulām. Savukārt valsts var tieši ietekmēt likumdošanu un regulēšanu, ekonomisko politiku (valdība parasti nosaka nodokļu likmes), valstij piederošajiem uzņēmumiem un valdības starptautisko politiku – valdība spēj ietekmēt valūtas kursu, starptautisko tirdzniecību.
Politiskā situācija valstī viesnīcai „Promise” ir svarīga arī tādēļ, ka cilvēki, izvēloties ceļojuma galamērķi, izvēlas un izvērtē valsti ar stabilu ekonomisko un politisko stāvokli. Ja politiskais stāvoklis Latvijā būs nestabils un nepārliecinošs, tad tūristi mazāk izvēlēsies Latviju kā tūrisma galamērķi, līdz ar to, viesnīcai „Promise” būs mazāk apmeklētāju.
Valsts nosaka tūrisma politiku, ar kuras palīdzību tiek regulēta darbība tūrisma industrijā, lai nodrošinātu ilgtspējīgu tūrisma attīstību. Tūrisma politika nodarbojas ar tūristu tiesību aizsardzību, jaunu tūrisma reģionu attīstību, jaunu maršrutu izstrādāšanu, valsts ienākumu palielināšanu, nacionālās tūrisma industrijas, uzņēmējdarbības un infrastruktūras attīstību, kultūrvēsturiska mantojuma, dabas teritoriju aizsardzību, speciālistu sagatavošanu darbam tūrisma sfērā, tehnisko regulēšanu (sertifikāti, standartizācija, klasifikācija), zinātnisku pētījumu attīstību. Tātad visas šīs lietas ir cieši saistītas, pat neizbēgamas viesnīcas „Promise” darbībā. Tādēļ valsts un tūrisma politiskā vide ir faktors, kas viesnīcas darbību ietekmē tiešā mērā.
Viesnīcai „Promise” ir svarīgi izvērtēt politisko situāciju, politiskās attīstības tendences gan Latvijā, gan valstīs, uz kurām tiek vērsts piedāvājums. Tā kā viesnīcas „Promise” mērķa tirgus aptver visas pasaules valstu tūristus, kas izvēlējušies Latviju kā sava ceļojuma galamērķi, un viesnīcu „Promise” kā ceļojuma naktsmītni, tad ir jāseko politiskajām norisēm dažādās valstīs, kā arī jānovērtē starptautiskās attiecības ar Latviju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties