Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:208197
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Personāla vadības īsa vēsture    4
3.  Personāla vadība    6
3.1.  Personāla plānošana    6
3.2.  Rezervju veidošana    7
3.3.  Darbinieku atlase    8
3.4.  Vienošanās ar darbinieku    8
3.5.  Personāla adaptācija    9
3.6.  Personāla attīstīšana un apmācība    9
3.7.  Darbinieku amatu novērtēšanas sistēmas un metodes    10
4.  Viesnīca „Europa Royale Hotel”    13
4.1.  Viesnīcas „Europa Royale Hotel” gada pārskats    14
4.2.  Viesnīcas „Europa Royale Hotel” noslogotība    15
5.  Viesnīcas „Europa Royale Hotel” personāls    16
6.  Viesnīcas „Europa Royale Hotel” personāla īpatnības    17
6.1.  Aptaujas anketas analīze    17
7.  Secinājumi    20
8.  Ierosinājumi    21
9.  Izmantotā literatūra    22
  Pielikumi    23
Darba fragmentsAizvērt

1. Ievads
Studiju darba tēma „Personāla vadības īpatnības viesnīcā Europa Royale Hotel” ir izvēlēta, jo bez personāla uzņēmums nevarētu strādāt un pilnveidot viesnīcas darbību. Darbinieki ir arī ļoti labi atspoguļojums personāla vadībai uzņēmumā. Personāls veido arī sava veida reklāmu par uzņēmumu, jo pirmais darbinieks ar ko satiksies klients ir administratīvais darbinieks viesnīcā.
Ikvienam darba gaitās var pienākt brīdis, kad paralēli tiešo profesionālo pienākumu veikšanai ir jāvada citi darbinieki. Nereti cilvēkam, kas nav personāla vadības speciālists, uztic darbinieku meklēšanas, atlases un citus tamlīdzīgus pienākumus. Iekams šie pienākumi nav veikti, nereti šķiet, kas tur īpašs. Tikai sākot darīt, atklājas, ka nemaz nav tik viegli atrast īsto cilvēku īstajā vietā, panākt, ka viņš gribētu strādāt ar visu sirdi un dvēseli, veicināt viņa attīstību un kontrolēt padarīto un redzēt to visu kopsakarībā. Liela uzņēmumā ir personāldaļas vadītāji, kuriem būtu jābūt ka vadītāja papildus „acīm un ausīm”, bet mazā uzņēmumā vadītājam ir jāzina, kā strādāt ar personālu, pa kādiem procesiem un procedūrām būtu jādomā, lai nodrošinātu uzņēmuma konkurētspēju un darbinieku lojalitāti.
Darba mērķis ir izpētīt un novērtēt viesnīcas „Europa Royale Hotel” personāla vadības politiku un īpatnības. Darba uzdevumi ir izpētīt personāla vadības rašanās vēsturi un teoriju, iepazīties ar viesnīcas personāla komplektēšanu un personāla iepazīstināšanu ar darba pienākumiem.
Darba izstrādes gaitā tiek pielietotas dažādas pētīšanas metodes - analītiskā metode, uzņēmuma datu vākšana un analīze, uzņēmuma vadītāju viedokļa izzināšana, darbinieku anketēšana un analīze, darba procesa novērošana. Pētīšanas metožu rezultātā tiek vākta informācija par personāla vadības specifiku un procesiem uzņēmumā, tādējādi secinot pastāvošo situāciju un trūkumus.
Teorētiskajā daļā tiek apskatīti galvenie personāla vadības etapi, praktiskā daļa orientēta uz teorētisko apstākļu izvērtēšanu uzņēmuma praktiskajā darbībā, personāla vadīšanas problēmu secināšanu, analīzi, kā arī ierosinājumu un alternatīvu izstrādi.
Darbs sastāv no ievada, trijām pamata nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Pirmajā nodaļā ir sniegta īsa informācija par personāla vadības vēsturi un attīstību līdz mūsdienām un personāla vadīšanas funkcijām. Otrajā nodaļā ir atspoguļota personāla vadības elementi un trešajā nodaļā ir sniegta informācija par viesnīcas “Europa Royale Hotel” personāla vadīšanas politika, personāla vadīšanas funkcijas uzņēmumā un to īpatnības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1123538
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties