Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:996983
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  VARDARBĪBA    4
2.  VARDARBĪBAS SAISTĪBA AR PSIHISKĀM SLIMĪBĀM    5
2.1.  BIPOLĀRI AFEKTĪVI TRAUCĒJUMI    5
2.2.  NEIROTISKI, AR STRESU SAISTĪTI TRAUCĒJUMI    6
2.3.  ŠIZOFRĒNIJA    8
2.4.  NARCISMS    9
  SECINĀJUMI    11
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    12
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Vardarbība - tā ir jebkura uzvedības forma, kas ir vērsta uz aizvainojumu vai vēlmi nodarīt ļaunu citai dzīvai būtnei, kura nevēlas tāda veida attieksmi pret sevi. Vardarbība tiek skaidrota arī kā fiziska vai verbāla uzvedība, kas ir vērsta nodarīt ļaunu kādam citam.Vardarbībai ir dažādi veidi - fiziska vardarbība, seksuāla vardarbība, psiholoģiskā vardarbība, ekonomiskā, vardarbīga, vajāšana.
Vienkārši agresija, tādas diagnozes nav. Psihoterapijā ir diagnoze – afekta nesavaldīšana, ja ir afekts, tad psihisku slimību atpazīt ir viegli, jo pacients ir hipermaniakāls vai uzbudināts, vai viņa idejas atspoguļojas uzvedībā. Psihiatrisko diagnožu spektrs ir diezgan plašs. Teiksim, murgu pacienti. Viena daļa, kas var kļūt vardarbīgi, ir šizofrēnijas slimnieki, kam ir murgi vai halucinatoras balsis. Vēl ir viena pacientu grupa, kuru diagnoze ir obsesīvi kompulsīva personība. Viņi kļūst agresīvi, ja dzīvoklī nav kārtības vai tīrības, vai nav kaut kā viņam svarīga. Viena no psihoterapijas diagnozēm ir narcisms, ir veselīgais narcisms, kas piemīt visiem: visiem patīk, ka viņu slavē, un nepatīk, ka kritizē, bet diagnozē “narcistiskas personības traucējumi” ietilpst tādi kritēriji kā augstprātība, uzpūtība, narcistiska agresija, kad cilvēks tiek kritizēts, skaudība pret citu veiksmi. Diagnozē bipolāri afektīvi traucējumi, pacientam ir garastāvokļa traucējumi, kad depresijas vai pazemināta garastāvokļa periodi mijas ar māniju - paaugstinātas aktivitātes periodiem. Paasinājuma laikā cilvēks apdraud sevi vai apkārtējos, nepieciešama ārstēšanās stacionārā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties