Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:121631
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Konflikts    4
1.1.  Konflikta būtība    4
2.  Konfliktu veidi    6
2.1.  Iekšējie un ārējie konflikti    6
2.2.  Starppersonu konflikti    8
2.3.  Starpgrupu konflikti    9
3.  Konflikta cēloņi    10
3.1.  Konfliktu veicinoši faktori    10
3.1.1.  Individuālie faktori    10
3.1.2.  Ārējie apstākļi    11
4.  Konfliktu attīstība    12
4.1  Indivīda uzvedība konfliktsituācijās    13
  Kopsavilkums    14
  Izmantotā literatūra    16
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēki ir atšķirīgi – katrs ar savu gaumi, uzskatiem, mērķiem, pārliecību, raksturu, temperamentu, ticību, vajadzībām, dzīves pieredzi un vērtībām. Tāpēc ir grūti izvairīties no konfliktiem. Šis referāts būs par konfliktu psiholoģiju. Par to kā rodas un kā iedalās konflikti. Izvēlējos rakstīt par konfliktiem un to cēloņiem, jo tās ir bijušas un būs ļoti svarīgas, kā arī aktuālas problēmas ne tikai katram cilvēkam visos laikos, bet arī citiem, piemēram, skolniekiem.
Mana ikdiena paiet skolā, strādājot ar skolniekiem pusaudžu un agrīnās jaunības vecumā. Arī skolotāji nav pasargāti no konfliktiem, kas skar gan skolēnus, gan skolotājus, gan skolēnu vecākus. Tāpat kā visās iepriekšējās sabiedrībās, arī demokrātiskajā sabiedrībā, kurā dzīvojam mēs un kura ietekmē mūsu skolas, bieži rodas konflikti. Mainījies ir tikai to atrisināšanas veids. Vairākos gadsimtos konflikti tika atrisināti vienkāršā veidā. Konfliktu pamatā parasti bija spēku sadursme, tad arī uzvarēja spēcīgākais, bet vājākajam bija jāpadodas.
Katrs cilvēks no dzimšanas līdz sirmam vecumam tiek iekļauts dažādās grupās: ģimenē, klasē, darba kolektīvā un katrā no šīm grupām viņš iekļaujas starppersonu attiecībās, kuras, turklāt, nav nemainīgas. Tāpēc var veidoties situācijas, kad šīs attiecības kādu iemeslu dēļ nonāk pretrunās un var izveidoties konflikts, no kura vislabākajā gadījumā vajadzētu izvairīties. Šādas konfliktu situācijas ļoti bieži notiek skolās, un tās var pasliktināt mācību darbu, kas nevienam no skolā strādājošajiem un to apmeklējošiem nav nepieciešams.
Tieši iepriekš nosauktā iemesla dēļ es šajā darbā rakstu par to, ko nozīmē vārds ‘ konflikts ‘ ( jo ne vienmēr visi saprot tā īsto nozīmi ), kāda ir konflikta būtība, kādi ir konfliktu veidi un cēloņi. Uzskatu, ka jebkuram skolotājam ir jāzina pēc iespējas daudz par konfliktiem un veidiem, kā tos risināt. Ir ļoti svarīgi zināt, kādu metodi pielietot attiecīgā konflikta situācijā, jo, ja būs izvēlēta attiecīgi pareiza konflikta risināšanas metode, būs arī vislabākais atrisinājums, kāds vien iespējams. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1189958
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties