Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:567632
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viena no spilgtākajām Valmieras raksturotājām ir Gaujas krastā 13.gs. celtā Svētā Sīmaņa baznīca, kas ir viens no Latvijas ievērojamākajiem arhitektūras un vēstures pieminekļiem. Šī baznīca un senās pilsdrupas tai blakus ir atgādinājums par Valmieras seno centru. Tās vēsture cieši saistīta ar Valmieras pilsētas un novada vēsturi.
Baznīca fascinē ar savu senatnīgumu un vienkāršumu. Ikkatrā baznīcas mūru akmenī slēpjas cauri gadsimtiem uzkrātie notikumi un noslēpumi, dažādās paaudžu maiņas, latviešu dzīves gaitas.
Baznīcas nozīme cilvēku apziņā laiku laikos ir bijusi atšķirīga, taču vienmēr tā ir ieņēmusi lielu lomu pilsētas sabiedriskajā dzīvē. Ar to saistījušies gandrīz visi Valmieras un tās apriņķa svarīgākie notikumi.
Baznīca kalpo gan kā viena kultūras dzīves norises vietām, gan kā muzejs tūristiem. Baznīcā regulāri notiek dievkalpojumi un dažādi koncerti.
Ilgus gadsimtus baznīcai bija reakcionāra loma kā novada darba ļaužu ekspluatācijas iedvesmotājai un sākotnēji katolicisma, bet vēlāk luterānisma izplatītājai.
Tā kā baznīca ir arī mūsu pilsētas raksturotājseja, mēs vēlējāmies savā darbā atspoguļot tās vēsturi, aprakstīt tās arhitektūru, tās kultūrvēsturisko nozīmīgumu, un kāda laiku gaitā ir baznīcas loma kultūras dzīvē Valmierā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1143713
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties