Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:175222
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Vadības stils    3
2.  Levina līderības teorija    3
2.1.  Autoritārais stils    5
2.2.  Liberālais stils    6
2.3.  Demokrātiskais stils    7
3.  Liberālais stils praksē    9
4.  Demokrātiskais stils praksē    9
5.  Secinājumi    10
6.  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Šis referāts ir tapis ar mērķi, lai izprastu padoto vadīšanas veidus, to pozitīvās un negatīvās puses. Atklāt, kā savienot vadītāja spējas ietekmēt, zināšanas un prasmes, personiskās īpašības efektīvā vadīšanas stilā, jo vadītāja loma organizācijā ir ārkārtīgi svarīga, jo no tā ir atkarīga organizācijas nākotne.
Uzņēmējdarbība arvien vēl attīstās un organizāciju vadītāju darbā ir daudz nepilnību. Uzņēmējdarbības vadība ir aktuāla un ļoti nozīmīga, jo uz veiksmīgas nozares attīstības balstās visas valsts labklājība ,līdz ar to arī katra cilvēka individuālā labklājība šajā valstī ir atkarīga no augšupejoša biznesa. Veiksmīgs bizness pamatā ir atkarīgs no laba vadītāja, kurš spēj efektīvi pielietot savas spējas un var panākt, piedāvāt patērētājam kvalitatīvu pakalpojumu (preci), kā arī nodrošināt organizācijas darbiniekiem labvēlīgu sociālpsiholoģisko klimatu. Tikai apstākļos, kad visi ir apmierināti mūsu ekonomika var virzīties uz augšu.
Attīstoties menedžmentam, arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta organizāciju garīgajam potenciālam, tas tiek pielīdzināts organizācijas pamatkapitālam un tiek veikti attiecīgi ieguldījumi tajā. Tomēr atsevišķās sfērās šī joma vēl nav līdz galam izprasta un novērtēta, vēl joprojām var saskarties ar situāciju, ka organizācijā garīgais potenciāls nebūt nav pirmajā vietā, lai gan organizācijas darbība ir saistīta tieši ar to. Šajā procesā darba autore gribētu izcelt vadītāju kā procesa virzības vienu no galvenajiem elementiem. Tikai perfekts līderis – vadītājs personība ir tas, kurš ļauj noteikt apstākļu gaitu organizācijā. Īpaši izceļot vadīšanas prasmi, jo tā ir nozīmīga pašreiz, jo tikai labas vadīšanas rezultātā, varam būt pārliecināti par organizācijas stabilitāti un attīstību nākotnē.
Cilvēku darbība notiek kolektīvā – grupā, saistībā ar citiem darbiniekiem, līdz ar to notiek pastāvīga mijiedarbība darbinieku vidū. Nenoliedzami, organizācijas darbībā loma arī katram organizācijas darbiniekam. Savukārt, katram darbiniekam ir savs temperamenta tips, kā arī daudzi indivīda attīstību ietekmējoši faktori ( iedzimtas īpatnības, sociālā vide, iegūtās īpatnības, apkārtējā vide).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties