Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:341720
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu menedžmentā jo lielākā nozīme ir motivējošiem aspektiem. Personāla motivācija ir optimāla resursu izmantošanas pamatlīdzeklis, līdzeklis esošā kadra potenciāla mobilizācijai. Motivācijas procesa pamatmērķis – tas ir maksimālas atdeves iegūšana no esošo darba resursu izmantošanas, kas, savukārt, ļauj paaugstināt kopīgās uzņēmuma darbības rezultatīvumu un ienesīgumu.
Pie personāla vadīšanas īpatnībām varētu būt pieskaitīta izaugošā darbinieka personas lomas. Atbilstoši mainās stimulu un vajadzību attiecībā, uz kuriem var balstīties stimulēšanas sistēma. Uzņēmumu darbinieku motivācijai šodien izmanto gan finansiālas, gan nefinansiālas apbalvojumu metodes.
Dažādu motivāciju sistēmu pielietošanas evolūcija, parādīja kā pozitīvus, tā arī negatīvus tā pielietošanas aspektus. Tas, savukārt, ir dabiskais process, jo vadīšanas teorijā un praksē nav ideāla stimulēšanas modeļa, kurš atbilstu prasību daudzveidībai. Esošās motivējošās modeles ir atšķirīgi gan pēc ievirzes, gan pēc efektivitātes.
Latvijas uzņēmumos pastāv daudz problēmu, kuri ir saistīti ar motivācijas politiku: personāla un vadības savstarpējo attiecību problēmas, neapmierinātība ar darba algas apmēru, neapmierinātība ar darba un dzīves apstākļiem. Par galveno šķēršļi šo jautājumu risināšanā var būt minēta vadības nevelēšana piedalīties personāla dzīves un darba apstākļos. Mūsu jauktās ekonomikas apstākļos ir jāveltī sevišķo uzmanību nemateriālajai stimulēšanai, radot elastīgu atvieglojumu sistēmu.
Motivāciju problēmu aktualitāte nav apstrīdēdama ne ar zinātni, ne ar praksi, tāpēc kā no precīzas efektīvas motivācijas sistēmas izstrādes ir atkarīga gan sociāla un radoša strādnieka aktivitāte, gan uzņēmuma darbības galīgie rezultāti.
Lai dots apgalvojums esot pierādīts, darbā ir apskatīti ne tikai teorētiskie pamati motivāciju sistēmas uzbūvei, bet arī socioloģiskā pētījuma konkrētie rezultāti, lai novērtētu esošo darbinieku motivācijas sistēmu reāli eksistējoša uzņēmumā.
Šī darba mērķis ir pamat motivāciju sistēmu analīze, to priekšrocību un trūkumu atklāšana, to pielietošanas joma praksē, kā arī motivāciju mehānismu un praksē pielietojamo darbinieku motivāciju modeļu pilnveidošanas iespējas.
Kā secinājums, par pētījuma priekšmetu un analīzi kļuva darbs un motivācijas modeļi, kuri veicina vai traucē to efektivitātes paaugstinājumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties