Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:489988
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ar prieku var konstatēt, ka nav piepildījušies pesimistiskie apgalvojumi par Latvijas tautsaimniecības attīstības tempa samazināšanos līdz ar pievienošanos Eiropas Savienībai. Tieši otrādi, Latvijas tautsaimniecība turpina veiksmīgi attīstīties, un Latvija ekonomiski šobrīd ir visstraujāk augošā Eiropas savienības valsts.
Turpmāko ekonomisko izaugsmi mūsu valstī būtiski iespaidos jau izveidojusies IKP struktūra. Iepriekš ilgi kavētā, pēc tam lielā mērā sasteigtā rūpniecības (izņemot pārtikas) uzņēmumu privatizācija, subsidētas ārvalstu pārtikas produkcijas imports, nepietiekošs atbalsts vietējiem uzņēmumiem, īpaši maziem un vidējiem uzņēmumiem, un virkne citu faktoru, ir veicinājuši tādu Latvijas IKP struktūras izveidošanos, kas radīja bažas par ekonomiskās attīstības perspektīvām.
Tomēr Latvijā jau piekto gadu pēc kārtas turpinās strauja tautsaimniecības attīstība – 2003.gadā Eiropas Savienības valstu vidū bija viens no straujākajiem iekšzemes kopprodukta pieaugumiem – 7,5%. Arī šī gada rādītāji liek cerēt, ka ekonomikas augstie izaugsmes tempi saglabāsies. Tomēr, IKP uz vienu iedzīvotāju, kas ir viens no būtiskākajiem dzīves līmeņa raksturojošiem rādītājiem, Latvijā joprojām ir zemākais Latvijā. Lēns pievienotās vērtības pieaugums preču ražošanas darbības veidos ir iemesls tam, ka IKP uz vienu iedzīvotāju faktiskajās cenās un pēc pirktspējas paritātes standartiem Latvijā ir zemāks kā Igaunijā un Lietuvā, jo pakalpojumu darbības veidu devums IKP pieaugumā vērtības izteiksmē izrādījās nepietiekošs, lai segtu atpalicību no abām kaimiņvalstīm šajā rādītājā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1210255
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties