Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:229852
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kafijas, kakao un tējas starptautiski tiesiskais regulējums balstās uz līdzīgām iezīmēm. Šo produktu starptautiskajā apritē galvenie mērķi ir nodrošināt līdzsvarotu produkta cenu, kā arī sabalansēt pasaules pieprasījumu un piedāvājumu. Šo produktu cenas var svārstīties pat dramatiski, atkarībā no piedāvājuma un pieprasījuma attiecības, laika apstākļiem un dažādiem ekonomiskajiem nosacījumiem. Lai stabilizētu tirgus situāciju, kafijas tirdzniecības regulēšanai ir nodibināta Starptautiskā kafijas organizācija, tējas tirdzniecību pasaulē regulē Tējas veicināšanas asociācija, bet kakao- Starptautiskā kakao organizācija.
KAFIJAS TIRDZINIECĪBAS REGULĒJUMS
Kafija kļuva par svarīgu preci starptautiskajā tirdzniecībā 19.gadsimtā. Kopš tā laika tās tirdzniecība piedzīvojusi garus periodus ar pārlieku lielu piedāvājumu un zemām cenām, kam sekoja salīdzinoši īsi periodi ar mazu piedāvājumu un augstām cenām. Pēc Korejas kara cenas palielinājās vēl nepieredzētos apmēros. Bet 1950.- to gadu otrajā pusē un 1960.-to gadu sākumā tās dramatiski kritās. Tas veicināja starpvaldību iniciatīvu stabilizēt tirgu un apturēt cenu kritumu, kam bija nopietnas ekonomiska un politiska rakstura sekas daudzās kafiju ražojošajās valstīs Latīņamerikā un Āfrikā. Pēc daudziem tirdzniecību regulējošiem līgumiem starp valstīm, tika nolemts veidot starptautisku līgumu, kas regulētu globālo kafijas tirgu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130351
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties