Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:635183
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskās tiesības ir normu kopums, kas reglamentē starptautiskās sabiedrības savstarpējās attiecības. Pēc sava reglamentēšanas objekta starptautiskās tiesības iedalāmas starptautiskajās publiskajās un starptautiskajās privāttiesībās. Starptautiskās publiskās tiesības ir tiesību normu kopums, kas veido īpašu tiesību nozari un regulē publiski - tiesiskās attiecības starp valstīm un citiem starptautisko tiesību subjektiem, tās ir līgumu un paražu tiesību principu un normu kopums, kas reglamentē starptautisko attiecību kartību un izstrādāts valstu sadarbības rezultātā.1 Tātad starptautiskās publiskās tiesības ir īpaša tiesību normu sistēma, kas izveidojusies vēsturiski un turpina ļoti dinamiski veidoties mūsdienās. Starptautiskās tiesības neietilpst valsts nacionālo tiesību sistēmā.
Starptautiskās tiesības veido paši šo tiesību subjekti. Starptautisko tiesību normas rodas, valstīm savstarpēji vienojoties, to gribas saskaņošanas rezultātā. Neeksistē starptautiskais parlaments, kas izstrādātu šo tiesību normas. Starptautisko tiesību subjekti ir ieinteresēti ievērot starptautisko tiesību normas, jo viņi paši tos ir radījušas.
Mūsdienu starptautiskās tiesības arvien mazāk paļaujas uz vispārējiem tiesību principiem kā starptautisko tiesību avotiem. Daudzas no šīm normām ir vai nu pakāpeniski kļuvušas par starptautiskajām paražām, vai starptautisko tiesību kodifikācijas gaitā ir inkorporētas starptautiskajos līgumos.
Atsaucoties uz dažādu tiesību zinātnes ekspertu viedokli attiecībā uz tiesību avota jēdzienu, ir iespējams secināt, ka tiesību avots ir pamats juridisku lietu izlemšanai, lai panāktu taisnīgu lēmuma pieņemšanu, kā arī tiesību forma, no kuras tiek legāli iegūta informācija par uzvedības noteikumiem. Turpmākajā darba gaitā, veltot uzmanību vienam konkrētam tiesību avota veidam, proti, starptautiskajiem līgumiem, ir ļoti svarīgi apzināties šos „tiesību avota” jēdziena skaidrojumus, lai pēc iespējas veiksmīgāk atspoguļotu starptautiskos līgumus kā tiesību avotus. Autore savā darba apskatīs un analizēs problēmas, kas saistītas ar starptautiskajiem tiesiskajiem līgumiem kā starptautisko tiesību pamatavotiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1148899
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties