Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:139081
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par šo tēmu nolēmu rakstīt, jo Eiropas Savienība ieņem ļoti nozīmīgu vietu gan Latvijas ekonomikā, politiskajā un kultūras dzīvē. Kopš esam iestājušies Eiropas Savienībā, praktiski katru dienu nākas dzirdēt pieminam Eiropas Savienības vārdu. Rakstot referātu vēlējos izprast šīs organizācijas ietekmi uz mūsu uzņēmumiem, saprast vai iestājoties ES mūsu komersanti ir ieguvēji vai zaudētāji. Cik lielā mērā ES ietekmē uzņēmumu darbību, kādus ierobežojumus veida vai gluži pretēji, ko pozitīvu uzņēmēji iegūst.
Savā darbā apskatīšu dažādus likumus, kas tieši skar uzņēmējdarbību vai ar to saistītās nozares, šo likumu būtību un mērķus. Kā šie likumi skar Latviju un mūsu uzņēmējus.

Eiropas Savienības starptautiskie līgumi uzņēmējdarbībā.

Eiropa Savienības pamatā ir tiesiskums. Tas nozīmē, ka viss, ko Eiropas Savienība dara, pamatojas uz līgumiem, kurus visas dalībvalstis ir brīvprātīgi un demokrātiski apstiprinājušas. Viens no galvenajiem ES mērķiem ir ekonomiskais progress. Ir paveikts daudz, lai nojauktu šķēršļus starp ES valstu ekonomiskām un radītu vienotu tirgu, kur iespējama brīva preču, cilvēku, pakalpojuma naudas kustība. Tirdzniecība starp ES valstīm krietni pieaugusi, un līdzās tam ES kļuvusi par vienu no tirdzniecības lielvarām.
ES uzņēmējdarbības un rūpniecības politikas mērķis ir nodrošināt, ka visi uzņēmumi konkurē un tirgojas ar godīgiem un vienādiem noteikumiem, ka Eiropa ir pievilcīga investīciju un nodarbinātības vieta un ka attīstās uz zinātnes atziņām balstītas un novatoriskas nozares. Lai to panāktu, nepieciešams visās ES stabilas rūpniecības nozares, lai bez pārāk lielas intervences politikā būtu ņemtas vērā atsevišķu nozaru, piemēram, pārtika, mode, dizains un IT, īpašās vajadzības un iezīmes, kā arī nodrošinātas uzplaukuma iespējas stratēģiski svarīgās nozarēs, tādās kā kosmiskā aviācija, aizsardzība, mašīnbūve, ķīmija, zinātnes par dzīvību un biotehnoloģija, turklāt veicināti jaunumi, uzņēmējdarbība un stabili MVU, jo mazo uzņēmumu darbība ir pamats ES uzņēmējdarbībai. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties