Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:445486
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Tiesību normas    4
1.1.  Tiesību normas jēdziens    4
1.2.  Tiesību normas pazīmes    6
1.3.  Tiesību normas loģiskā struktūra    8
2.  Tiesību normu veidi    10
2.1.  Tiesību normu klasifikācija    10
2.2.  Tiesību normu veidi un to raksturojums    10
  Secinājumi    14
  Izmantotas literatūras un avotu saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Katram cilvēkam piemīt savas vēlmes un sava griba. Indivīdam ir raksturīgas egoistiskās intereses, kuru apmierināšanās laikā, ir sastopama nevēlēšanās ievērot arī citu līdzcilvēku intereses. Ja interešu realizēšanas process netiktu kontrolēts un ikviens īstenotu mērķus pēc sava prāta, tad sabiedrības normāla dzīve, kopīgais sabiedrības darbs un visas sabiedrības progress būtu pilnīgi neiespējams. Lai to novērstu, paši sabiedrības locekļi, tas ir cilvēki, izveidojuši uzvedības noteikumus sabiedrības kopdzīvei, kurus katram cilvēkam ir cieši jāievēro un jāpilda. Tieši šos noteikumus sauc par tiesību normām. Tas var salīdzināt ar mērauklām, kas regulē mūsu sabiedrisko dzīvi.
Tiesību normas nosaka cilvēka darbības apmēru un robežas, ko var darīt un kas nav atļauts. Dzīvojot sabiedrībā, katram tās loceklim bieži jāatsakās no zināmas darbības par labu citam sabiedrības loceklim. Normas tādā veidā nosaka un nodibina noteiktu un nepieciešamu sabiedrības kopdzīves kārtību, kas arī kontrolē atsevišķu sabiedrības locekļu uzvedību sabiedrībā. No tā jāizsecinā, ka jautājumi par tiesību normām savu aktuālitāti nepazaudēs arī turpmāk, jo tiesību normas ir sabiedrības nepieciešama sastāvdaļa.
Lai labāk izprastu tiesību normu veidus, darbs piedāva īsu ieskatu tiesību normu jēdzienā, pazīmēs un struktūrā. Darbs apkopo tiesību normu veidus un raksturo tos pēc iespējas plašāk, iepazina ar tiesību normu klasifikācijas dažādību.
Darba mērķis ir noskaidrot tiesību normu veidus un to raksturojumu.
Darba uzdevumi uz mērķa sasniegšanu ir izpētīt tiesību normu būtību, tas pazīmes un loģisko struktūru, kā arī izskatīt tiesību normas klasifikācijas problēmas.
Pētījumu metodes ir analīze, deduktīvā metode, vēsturiskā metode un socioloģiskā metode. Analīze tika izmantota pētot tiesību normu daļas un elementus. Deduktīva metode tika izmantota, pētot tiesību normu atsevisķus priekšmetus un iegūstot vispārēju secinājumu par to. Vēsturiskā metode tika izmantota izskatot tiesību normas gadu mijas gaitā. Socioloģiskā metode tika izmantota vērtējot tiesību normu nozīmi saistībā ar sabiedrību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125386
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties