Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Starptautiskās privātās darba tiesības, ģimenes tiesības. Starptautiskais civilprocess, komercarbitrāža

     

    Referāts17 Tiesības

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:355842
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Starptautiskās privātas darba tiesības    3
2.  Starptautiskais civilprocess    6
3.  Starptautiskās komercarbitrāža    8
4.  Starptautiskās ģimenes tiesības    11
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Citās valstīs testaments var noteikt vairākus nosacījumus, lai mantinieki saņemtu mantojumu. Tāpat kā mantošana ar likumu, mantošana pēc testamenta rada problēmas ar trešās valsts tiesību nosūtīšanu atpakaļ un atsaukšanos uz tām.
Lai arī testaments pēc savas būtības ir civiltiesisku darījums, tam nevar piemērot vispārējus likumu kolīzijas principus, kas attiecas uz darījumiem. Daudzu valstu konfliktu normas šajā jomā ir obligātas. Tas nozīmē, ka likuma izvēles brīvība (pušu gribas autonomijas princips) neattiecas uz gribu, citiem vārdiem sakot, uz gribu pasūtīt īpašumu nāves gadījumā. Šīs konfliktu normas ir obligātas. Pēdējās dzīvesvietas likuma piemērošanas princips nosaka tiesību aktu izvēli, kas piemērojami testatora testamentārajai rīcībspējai, testamenta formai un tā anulēšanas aktam saskaņā ar NVS valstu civilkodeksiem. Turklāt testaments (kā arī tā anulēšanas akts) tiek uzskatīts par derīgu no formas viedokļa un tad, kad tas atbilst testamenta vietas likuma prasībām.
Pārrobežu mantojumiem piemērojamie noteikumi ir sarežģīti, jo noteikumi par tiesībām valstij izskatīt mantojuma lietu un piemērojamiem tiesību aktiem Eiropas Savienības dalībvalstīs atšķiras. Piemēram, ja Spānijas pilsonim ir piederējis nekustamais īpašums Latvijā, tad mantiniekiem būtu jāsaskaras ar problēmām, lai mantojumu saņemtu. Jo Latvijā likuma "Civillikums. Ievads" 16.pants nosaka, ka mantojuma tiesības uz mantojumu, kas atrodas Latvijā, apspriežamas pēc Latvijas likuma. Tas nozīmē, ka visos gadījumos, kad mantojuma atstājēja manta atrodas Latvijā, pat ja mantojuma atstājējs vai mantinieks nav Latvijas pilsonis vai tiem Latvijā nav pastāvīgas dzīvesvietas, mantojuma kārtošana notiek saskaņā ar Latvijas nacionālo regulējumu. Turklāt atbilstoši Civillikuma noteikumiem mantojuma tiesībās nav iespējama ārvalsts likuma piemērošana.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1385127
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties