Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:162429
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Staltbriedis pieder pārnadžu (Artiodactyla) kārtas atgremotāju (Ruminantia) apakškārtas briežu (Cervidae) dzimtai. Liels, uzmanīgs dzīvnieks ar lieliski attīstītu dzirdi un ožu – ja vējš labvēlīgs, saož cilvēku vismaz 500m attālumā. Ķermenis slaids, skaustā nedaudz augstāks nekā krustos, galva slaida, purns stipri sašaurināts. Apmatojumu veido dažāda tonējuma sarkanbrūni, cieti akotmati, kas muguras vidū ir tumšāki, bet vēderpusē gaišāki, un īsa mīksta pavilna. Ap asti raksturīgs gaišs – pelēks vai dzeltenīgs – t.s. spogulis, ko ierobežo tumši rūsgana apmale. Teļi pirmajos dzīves mēnešos sarkanbrūni, ar ieapaļiem, dzeltenīgi baltiem plankumiem. Matojuma maiņa notiek 2 reizes gadā.
Pirmie ar apmatojumu klātie ragu izciļņi bullēniem izaug 7-8 mēnešu vecumā novembrī –decembrī. No šiem izciļņiem nākamā gada pavasarī, t.i., 12-14 mēnešu vecumā, izaug pirmie durkļveida ragi, kas rudens sākumā pārkaulojas un septembrī –oktobrī tiek noberzti. Pirmos ragus nomet nākamajā, t.i., trešajā, pavasarī pēc dzimšanas –parasti aprīlī. Trešajā dzīves gadā bullim attīstās 2-4 žuburu ragi ar t.s. rozi pie pamatnes.. Jauni ragi izaug līdz jūlijam, 140 –170 dienās, augusta sākumā tie pārkaulojas un tiek noberzti apmēram 3 nedēļas pirms riesta. Maksimālo lielumu ragi sasniedz 10 –13 gadu vecumā. Lielums un žuburu skaits atkarīgs no iedzimtības un barošanās apstākļiem iepriekšējā ziemā.
Dzīves ilgums 16-18 (20-25) gadu.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1172917
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties