Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:704336
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Teorētiskā daļa    4
1.1.  Jaunietis un viņa psiholoģiskā attīstība    4
1.2.  Sportošana    5
1.3.  Muskuļu darbs    7
1.4.  Enerģijas patēriņš cilvēkam fiziskās slodzes laikā    11
1.5.  Adipozitātes veidošanās iemesli    13
2.  Darba praktiskā daļa    14
2.1.  Eksperimentā izmantotās metodes    14
2.2.  Aptaujas rezultātu analīze    14
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra    20
  Pielikums    21
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Jaunietis ir cilvēks vecumā no 13-25 gadiem. Šo 12 gadu vecumā notiek pāreja no bērnības posma un pieaugušo cilvēku dzīves posmu. Jaunietis mainās ne tikai fiziski, bet arī emocionāli – nobriest jaunieša psihe.
Par jaunieti dēvē cilvēku no 13-25 gadiem. Šo divpadsmit gadu ilgo attīstības periodu iedala trīs daļās – agrīnajā, vidējā un vēlīnajā. Vislielākās pārmaiņas jaunietī notiek vidējā periodā. Šajā laikā jauniešiem attīstās un pilnveidojās abstraktās domāšanas veids, jaunieši bieži vien eksperimentē ar idejām, uzskatiem; attīstās izpratne par pieaugušo cilvēku dzīves lietu kārtību, pienākumiem un tiesībām. Šajā laikā jaunieši mācās rēķināties ar citu jūtām un to, kā paši var ietekmēt citus, iemācoties sadzīvot ar apkārtējiem cilvēkiem. Visu šo faktoru dēļ ir svarīgi līdzcilvēki, kuri dominē, tādā veidā rādot piemēru jaunietim, jo jaunieši šajā laikā ir viegli ietekmējami.
Pēc praktiskās darba daļas varu konstatēt, ka jaunieši visvairāk sportiskās aktivitātēs pavada 1-3 stundas nedēļā – 30% no visiem respondentiem.
Jaunieši izvēlas galvenokārt sporta veidus, kuros nav nepieciešama komanda vai vēl kāds dalībnieks. Šāds fakts varētu liecināt par to, ka jaunieši izvēlas sportiskas aktivitātes, lai mazinātu ikdienā uzkrāto stresu vai vienkārši lai pabūtu vienatnē.
Tomēr aptaujas dati norāda arī uz to, ka viena no izvēlēm, kāpēc jaunieši izvēlas komandas vai tandēma sporta veidu, ir iespēja pavadīt savu brīvo laiku kopā ar draugiem.
Sportiskās aktivitātes brīvajā laikā, kas notiek ar vairāku cilvēku līdzdalību, veicina un uzlabo jauniešu saskarsmes spējas.
Aprēķinot ĶMI varu secināt, ka jauniešiem, kuri nodarbojas ar sportu brīvajā laikā pārsvarā ir normāls ķermeņa masas indekss. Taču jāatceras, ka muskuļi ir smagāki par taukiem un tādēļ vienāds ĶMI var būt gan sportiskam cilvēkam ar lielu muskuļu masu, gan apalītim ar biezu tauku slāni. Šī iemesla dēļ, lai noteiktu, kurš cilvēks patiesi ir aptaukojies, nepieciešams veikt ādas kroku mērījumus. Šie mērījumi parāda precīzāku cilvēka adipozitātes pakāpi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties