Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:394424
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Solārijs iedarbojas uz cilvēka ķermeni gan pozitīvi, gan negatīvi. Šeit apkopotas gan, labās, gan sliktās īpašības.
Vispirms par pozitīvajām:
☼ Sauļošanās solārijā ziemā un rudenī veselam organismam ir kā profilaktisks līdzeklis pret saaukstēšanās slimībām un gripu, jo UV stari stimulē cilvēka imūnsistēmu un iznīcina daudzas organismam kaitīgās baktērijas.
☼ Ar ozonu piesātinātais gaiss un siltums aktīvi ietekmē elpceļus un arī ādas virsmu. Siltums paplašina sīkākos asinsvadus kapilārus, aktivizē asins cirkulāciju, stimulējot bioķīmiskos procesus ādā, zemādas slānī un visos orgānos.
☼ Sauļošanās solārijā stimulē skābekļa apgādi un palīdz dziedēt elpceļu – bronhītu, traheītu, bronhiālo astmu, pneimoniju u.c. saslimšanas. Veiktie pētījumi liecina, ka solāriju darbinieki retāk slimo ar vīrusu un elpošanas ceļu izraisītām slimībām.
☼ Apģērbs, kas klāj cilvēka ādu, kavē tauku dziedzeru un ādas sviedru darbību, tādējādi liekot nierēm un aknām darboties ar pārslodzi. Gaisa peldes solārijā sniedz ārstniecisku efektu, uzlabojot ādas elpošanu un šlakvielu izdalīšanos.
☼ Ultravioletais starojums palīdz dziedēt aterosklerozi, radikulītu, reimatismu, angīnu, stomatītu. UV stari dziedē arī sastiepumus un sasitumus.
☼ Ozona smarža, ko sajūtam sauļojoties solārijā, uzlabo šūnu iekšējo vielmaiņu, jo elpceļi maņu orgāni un centrālā nervu sistēma saņem patīkamu kairinājumu.
☼ Jaunākajos solārijos izmantotās iekārtas – stiklu izliekumi un UV staru ģeometrija pieskaņoti cilvēka ķermeņa izliekumam, nodrošinot vienmērīgu iedegumu. Jaunais skausta solārijs papildina sejas un plecu solāriju. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties