Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:242184
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.08.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Svarīgākās izmaiņas organismā grūtniecības laikā    5
2.  Smēķēšanas ietekme uz grūtnieces veselību    7
3.  Grūtniecības depresija    8
4.  Smēķēšanas ietekme uz bērna attīstību    9
4.1.  Smēķēšana kā teratogēns faktors    9
4.2.  Smēķēšanas ietekme uz bērna zīdīšanu    10
4.3.  Pasīvās smēķēšanas ietekme uz bērna attīstību    11
5.  Meiteņu smēķēšanas kaitīguma pamatojums    12
6.  Ūdens pīpes nodarītie kaitējumi    13
7.  Smēķēšanas profilakse    14
8.  Pētījuma analīze    15
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    22
Darba fragmentsAizvērt

Lai gan pēdējā laikā daudz tiek runāts par smēķēšanas kaitīgumu, tomēr vēl joprojām smēķē gan pieaugušie, gan pusaudži un pakļauj citus pasīvajai smēķēšanai. Daudzi cilvēki, ievelkot cigaretes dūmus, patiesībā nemaz nedomā par to, kāds ļaunums tiek nodarīts veselībai. Uzsākot smēķēt, nelielais nikotīna daudzums, kas nonāk asinīs, it kā izraisa patīkamas sajūtas, uzmundrina, nomāc apetīti un cilvēks nemaz nepamana, ka nevar vairs bez tā iztikt. Vēlāk izveidojas fiziska atkarība no nikotīna un ir nepieciešams izsmēķēt arvien vairāk cigarešu, lai iegūtu cerēto efektu. Nikotīns ir spēcīga inde, tas caur gļotādu uzsūcas asinīs un ar asinsrites palīdzību nonāk visos orgānos. Bez nikotīna tabakas dūmi satur vēl apmēram 400 kaitīgas vielas, no tām apmēram 40 vēzi izraisošas vielas.[14] Smēķēšana atstāj kaitīgu ietekmi uz sirds un asinsvadu sistēmu, centrālo nervu sistēmu, elpošanas orgāniem. Smēķētājiem balss kļūst rupjāka, zobi paliek dzeltenīgi, elpa nepatīkami dvako. Vēl kaitīgāka ir pasīvā smēķēšana, jo vēl vairāk kaitīgo vielu satur cigarešu dūmi, kas izplūst gaisā. Šie dūmi ir bīstami apkārtējo veselībai, cilvēki pret savu gribu ir spiesti elpot kaitīgās vielas. Pilnīgi nepieņemama ir smēķēšana grūtniecības laikā, jo smēķētāja pakļauj riskam kā savu veselību, tā arī sava bērna attīstību, veselību un turpmākās dzīves kvalitāti. Tabakas dūmu kaitīgās vielas ir viens no biežākajiem iemesliem augļa attīstības traucējumiem. Smēķēšana grūtniecības laikā palielina spontāna aborta risku, vai iespēju, ka bērns var piedzimt nedzīvs. Palielinās arī risks dzemdēt vārgāku bērnu ar mazāku svaru. Pirmajos dzīves gados smēķētāju bērnam palielinās risks saslimt ar elpceļu slimībām, piemēram, bronhītu, pneimoniju vai bronhiālo astmu.
Fakti no Britu mediķu asociācijas pētījuma liecina, ka:
Lielbritānijā smēķēšana izraisa 3-5 tūkstošus spontāno abortu katru gadu.
Grūtnieces, kas smēķē trīs reizes palielina iespēju, ka viņām piedzims nedzīvs bērns, vai bērns ar mazu svaru, kas savukārt ir saistīts ar slimošanu vai pat nāvi bērnībā.
Pasīvā smēķēšana var izraisīt lēnāku augļa attīstību un priekšlaicīgas dzemdības, jaundzimušā nāvi, elpošanas orgānu infekcijas bērniem un bronhiālās astmas veidošanos.[17]
Lai arī ir labi zināms, ka smēķēšana grūtniecības laikā apdraud gan mātes, gan bērna veselību, tomēr topošai mātei ir grūti atmest smēķēšanu vai atturēties no tās, ja apkārtējie smēķē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties