Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:953405
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viena no lielākajām problēmām ne tikai Latvijā, bet ar pasaulē ir smēķēšana. Gandrīz katrs kādreiz dzīvē ir pamēģinājis izsmēķēt kādu cigareti. Daži ir pamēģinājuši un atmetuši, nav paticis, bet lielākajai daļai diemžēl tas ir iepaticies un viņi smēķē vēl joprojām.
Kādēļ cilvēki smēķē? Šis laikam būs jautājums, kas izskanēs mūžīgi. Daži smēķē dēļ stresa, daži kompānijas pēc. It sevišķi izplatīts tas ir skolnieku vidū, kad starpbrīžu laikā daudzi dodas ārā, lai uzsmēķētu. Tajā laikā izveidojas jauna sabiedrība, kura ir atradusi kopīgu nodarbi un satuvinās savā starpā. Bieži vien iepazītie jaunie draugi nemaz nav tik labi. Viņiem padomā ir tikai sliktās lietas.
Diezgan lielā mērā smēķēšana kaitīga ne tikai cilvēku veselībai, bet arī apkārtējai videi. Ir izdoti neskaitāmi likumi par smēķēšanas ierobežojumiem, bet, vai kāds tos ievēro? Piekritīšu, ka daļa – jā, bet tik pat daudz, ja ne pat vairāk, šos noteikumus neievēro. Šeit rodas jautājums, kāpēc cilvēki neievēro šos noteikumus? Tas ir tāpēc, ka šiem cilvēkiem ir atkarība no tabakas jeb nikotīna. Laikam, jau viņi nesaprot, ka smēķējot nodara kaitējumu ne tikai savai veselībai, izraisot vēzi un sirds slimības, bet arī apkārtējai videi. To skaitā ietilpst arī blakus esošie cilvēki, kuri nesmēķē, un kuriem šie cigarešu dūmi ir jāelpo. Kādēļ gan nesmēķētājiem būtu jāpacieš smēķētāji? Kādēļ mēs neviens īpaši neprotestējam tam, ka smēķētāji neievēro saeimas izdotos noteikumus. Laikam jau daļai no mums ir bail, jo jūtam, ka smēķētāji ir it kā pārāki par mums, lai gan nemaz tā nav.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties