Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:756489
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

MADARAS ceļš sākas kādā no piecām bioloģiskajām saimniecībām Latvijā. Šīs saimniecības ir oficiāli sertificētas (regula EEK Nr.2092/91) - tas nozīmē, ka visi lauksaimniecības produkti tiek audzēti bioloģiski, dabiskā vidē, tie neatstāj ietekmi uz dabu un to augšana netiek mākslīgi stimulēta. Šīs saimniecības regulāri pārbauda biedrība „Vides kvalitāte”, kas sertificē Latvijas biosaimniecības; pastarpināti šo saimniecību darbību uzrauga vēl citas augstākstāvošas vides organizācijas. Saimniecībās augi tiek īpaši kaltēti un ievākti, lai saglabātu pēc iespējas augstāku auga sastāva kvalitāti.
Kad visas drogas ievāktas un sagatavotas (tostarp izkaltētas), tās īpašos, elpojošos pārtikas maisos tiek nogādātas uz Latvijā esošu ekstraktu rūpnīcu, kur augi pārdzīvos savas otrās pārvērtības - no tiem tiek pagatavoti ekstrakti.
Šie ekstrakti tālāk dodas uz MADARAS ražotni Pārdaugavā, Šampētera ielā 2. Tā ir moderna kosmētikas ražotne ar jaudīgām, energoefektīvām iekārtām un reaktoriem. Tur tiek ievēroti ļoti augsti higiēnas un tīrības standarti - lai novērstu ražošanā izmantojamo vielu bojāšanos, nepieciešama mikrobioloģiski tīra vide. Lai to nodrošinātu, tiek izmantots aktīvais skābeklis, kas iznīcina baktērijas gaisā un uz virsmām. Tas ir viens no visdrošākajiem paņēmieniem. Šādā vidē pēc oriģinālām, pašas MADARAS izstrādātām receptūrām tiek radīti gatavie produkti - krēmi, losjoni, ziepes.
Tiek pārbaudīta katra ražotnē ienākošā izejviela, katrs kumelīšu ekstrakts vai kalmju sakneņu koncentrāts, arī katra gatavā produkta partija pirms fasēšanas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties