Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:548065
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ANOTĀCIJA    3
  REVIEW    4
  IEVADS    5
1.  SIA “GALANTUS” darbības raksturojums, nosaukums, juridiskais statuss    7
2.  SIA “GALANTUS” higiēnas preču tirdzniecība    9
3.  Higiēnas preču attīstības tendences    10
4.  Organizācijas un organizatoriskā struktūra    11
4.1.  Stratēģiskā menedžmenta esamība uzņēmumā. SIA “GALANTUS” stratēģiskie mērķi un uzdevumi    11
4.2.  Organizatoriskā struktūra    12
4.3.  Uzņēmuma iekšējie faktori, struktūra, personāls    14
4.4.  Kontroles mehānisms uzņēmumā    20
5.  Stratēģiskā plānošana SIA “Galantus”    24
5.1.  Stratēģisko alternatīvu izpēte un analīze    24
5.2.  SIA “GALANTUS” stratēģijas plānošana    28
6.  SIA “GALANTUS” finansiālās darbības analīze    31
7.  Komunikācija un informācijas aprite uzņēmumā    40
8.  Konkurētspēja, klienti un mērķpircēji    44
8.1.  Konkurentu analīze higiēnas preču tirgū    44
8.2.  Pakalpojumu sortiments un kvalitāte    47
9.  Attīstības stratēģija, tālākās darbības novērtējums un analīze    51
  SECINĀJUMI    54
  PRIEKŠLIKUMI    56
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    58
Darba fragmentsAizvērt

ANOTĀCIJA

Bakalaura darba mērķis ir noteikt uzņēmuma organizācijas un organizatorisko struktūru un noteikt turpmākās attīstības stratēģiju. Lai sasniegtu mērķi bakalaura darbā ir izpētīts uzņēmuma darbības sfēra, nozares attīstības iespējas un tās nākotnes perspektīvas. Turpmāk tiek izanalizēti uzņēmuma saimnieciskās darbības un finansu rezultāti par laika periodu no 1997. gada līdz 2001.gadam ieskaitot, kas nosaka uzņēmuma esošo stāvokli. Bakalaura darba noslēguma daļā ir izstrādāta uzņēmuma attīstības stratēģijas modelis.
Lai darbu varētu labāk saprast, tas ir papildināts ar piemēriem, grafikiem, tabulām. Bakalaura darbā izmantotā informācija ir balstīta uz informāciju no uzņēmuma saimnieciskās darbības dokumentiem, par iepriekšējo sešu darbības gadu laika periodu, kas ietverti firmas dokumentos.

6 attēli; 4 tabulas
Izmantoti 13 literatūras avoti.

Ievads

Bakalaura darba tēma ir uzņēmuma SIA “GALANTUS” attīstības stratēģija.
SIA “GALANTUS”, uzņēmums, kurš tiek analizēts, darbojas Latvijā jau kopš 1995.gada un tā galvenie darbības virzieni šobrīd ir medikamentu un farmaceitisku izstrādājumu mazumtirdzniecība, medicīnas preču vairumtirdzniecība, higiēnas preču vairumtirdzniecība un neliela līdzdalība poligrāfijas sfērā. Uzņēmumam ir saistīts uzņēmums, kas darbojas pilnīgi autonomi no analizējamā uzņēmuma. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz SIA “GALANTUS” iepriekšējo saimniecisko un finansu darbību, to attīstību visā periodā, izanalizēt uzņēmuma struktūru, tās veidošanās mehānismu, potenciālu, vājās vietas un iespējas pilnveidoties straujāk, SIA “GALANTUS” attīstības iespējas ņemot vērā iekšējos un ārējos faktorus, noteikt un prognozēt turpmākās attīstības galvenos virzienus visās darbības jomās, galvenokārt uzmanība tiek pievērsta higiēnas preču vairumtirdzniecībai. Tā kā uzņēmums ir salīdzinoši jauns, tad šis attīstības ceļš vēl ir pašā sākumā un tā pilnveidošanas iespējas ir ļoti lielas. Tāpēc šajā darbā ir veikta analīze, lai spētu noteikt pareizāko attīstības stratēģijas modeli. Šī tēma sīkākai analīzei ir izvēlēta nolūkā rast veiksmīgu attīstības risinājumu, ņemot vērā uzņēmuma iekšējos faktorus, kā arī mainīgo ārējo vidi, kas šai sfērai – higiēnas preču tirdzniecība – raksturīgi laika posmā no 1999.gada līdz 2001.gada beigām ar sevišķi biežo mainību un nestabilitāti. Bakalaura darbā ir apskatīts uzņēmuma spēja pielāgoties šiem ietekmējošiem faktoriem, kā arī ārējās vides un uzņēmuma attīstības ietekme uz SIA “GALANTUS” darbību.
Bakalaura darbā tiks pētīta uzņēmuma patreizējā tirgus situācija. Lai labāk izprastu situāciju, kādā atrodas SIA “GALANTUS”, autors bakalaura darbā pielieto SWOT analīzi un Bostonas matricu, veiksmīgākai tirgus izpētei.
Ieviešot uzņēmumā uzlabojumus, uzņēmumam būtu iespēja vēl straujāk attīstīties līdzās straujai tirgus attīstībai, iekarojot lielāku tirgus nišu un klientu daļu. Tā kā konkurence higiēnas preču tirdzniecības jomā ir īpaši asa šobrīd, tad vienkārši ar tirdzniecību var izrādīties par maz. Pastāv priekšstats uzņēmumu vidū, kas tirgojas ar higiēnas produktiem, ka šajā sfērā tirgus strauja attīstība ilgs apmēram piecus gadus. Tāpēc paredzams, ka turpmākos piecus gadus būs ļoti grūts darbs, lai SIA “GALANTUS” nostiprinātu savas pozīcijas un ieņemtu savu vietu strauji attīstošajā higiēnas preču tirdzniecības sfērā, kā arī medikamentu un medicīnas preču tirdzniecībā.
Bakalaura darba galvenie uzdevumi ir pamatojoties uz SIA “GALANTUS” darbības vēsturi un nospraustajiem attīstības mērķiem, piedāvāt uzņēmuma attīstības optimālāko ceļu ievērojot pašreizējās priekšrocības un trūkumus.
Bakalaura darba galvenie mērķi ir izveidot, pamatojoties uz datiem par uzņēmumu, uzņēmuma attīstības stratēģijas modeli, kas kalpotu par reālu materiālu uzņēmuma tālākā attīstībā. Lai sasniegtu darba mērķi, ir veicami rūpīgi iepriekšējā perioda analīzes darbi, lai pēc iespējas precīzāk varētu noteikt esošās darbības vājās un stiprās puses, kļūdas darbā. Uzņēmuma analīzei pakļautais darbības laiks bakalaura darba ietvaros ir seši finansu gadi, proti, no 1997.gada līdz 2002.gadam ieskaitot. Par šo laika periodu ir apskatīta nozares darbība, tās attīstība laika periodā un SIA “GALANTUS” darbības un aktivitātes šajos sešos gados, tā pārmaiņas un attīstība.
Tā kā bakalaura darba apjoms ir zināmā mērā ierobežots, tad ir iespējams norādīt uz pašiem būtiskākajiem attīstības aspektiem.
Informācijas precīzai atspoguļošanai par SIA “GALANTUS” darbību, ir izmantoti uzņēmuma gada pārskati un atskaites, kā arī dažādi iekšējie dokumenti, kas liecina par menedžmenta darbību un plānošanu uzņēmumā, kā arī personāla resursu darbību un vadību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties