Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:179277
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kas ir ĢIS?    3
  Pašvaldības teritorijas plānošanas likumdošana    3
  ĢIS izmantošanas piemēri pašvaldības teritorijas plānošanā    5
  Secinājumi    7
  Izmantotā literatūra    8
Darba fragmentsAizvērt

Katrā mūsu ikdienas dzīves jomā aizvien lielāka loma ir datorizētai informācijai. Daudzās nozarēs notiekošie procesi tiek integrēti dažādās sistēmās, lai būtu iespēja atbildēt uz jautājumiem par to izcelsmi. Lai atbildētu uz šiem jautājumiem sabiedrība izmanto informācijas tehnoloģijas, kuras izveidotas, lai iegūtu, attēlotu un apstrādātu informāciju. Viena no šīm tehnoloģijām ir Ģeogrāfiskās informācijas sistēmas – ĢIS. Tas sniedz iespēju izmantot dažādus datus vienkopus, balstoties uz to ģeogrāfisko atrašanos, kas ļauj redzēt datus citā gaismā kā aplūkojot tos tabulu un aprakstu formā. Likumsakarības, attīstības iespējas un attiecības starp vidē un sabiedrībā notiekošajiem procesiem, kuras iepriekš nebija iespējas redzēt, izmantojot ĢIS metodes var ne tikai redzēt, bet arī paredzēt. Viena no jomām, kur ir svarīgi paredzēt ir pašvaldību teritoriju plānošana.Pašvaldības teritorijas plānojumā ir jābūt noteiktām pašvaldības teritorijas attīstības iespējām, virzieniem un aprobežojumiem, grafiski attēlotai rajona pašvaldības teritorijas pašreizējā un noteikta plānotā (atļautā) izmantošana, kā arī detalizētas augstāka līmeņa teritorijas plānojumos noteiktās prasības, teritorijas un objekti. To izstrādā, ievērojot plānošanas reģiona attīstības programmu un teritorijas plānojumu, to rajona pašvaldību politikas plānošanas dokumentus un teritorijas plānojumus, ar kurām robežojas attiecīgā rajona pašvaldība un attiecīgās pašvaldības politikas plānošanas dokumentus. Taču daudzām pašvaldībām joprojām nav izstrādāti teritorijas plānojumi, tāpēc būvniecība notiek haotiski, kas rada nopietnus draudus teritoriju efektīvai izmantošanai un ilgtspējīgai attīstībai. Savukārt lielai daļai pašvaldību visā valstī tieši pašlaik notiek teritorijas plānojumu izstrādāšana.
Šobrīd Latvijā nav izveidojušās nekādas plānošanas tradīcijas, tāpēc ir nozīmīgi juridiski saistoši dokumenti, kam ir strikti noteikta ietekme.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties