Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:686068
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  „Sakret” vēsture    4
1.1.  Sakret zīmola izcelsme    4
1.2.  SIA “Sakret” darbības vēsture Latvijā    5
2.  SIA “Sakret” darbība tagad    7
2.1.  Tagadējie ražošanas apjomi    7
3.  Produktu ražošanas tehnoloģiskais apraksts    9
3.1.  Izejvielu piegāde    9
3.2.  Izejvielu glābāšana    10
3.3.  Produkcijas ražošana un glabāšana    10
3.4.  Produkcijas klāsta paplašināšana    12
3.5.  Produkcijas kvalitātes kontrole    13
3.6.  „Sakret” kvalitātes atzīšana    14
4.  „Sakret” produkcija    15
4.1.  „Sakret” produkcijas klāsts    15
4.2.  Produktu sistēma    29
5.  “Sakret” un citu ražotāju produkcijas cenu salīdzinājums    31
  Secinājumi    33
  Izmantotie materiāli    34
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Arvien lielāku nozīmi celtniecībā ieņem sauso maisījumu rūpniecība un sauso maisījumu tehnoloģijas. Ar katru gadu šīs nozares attīstības ātrums kļūst tikai ātrāks. To veicina gan ķīmijas un citu zinātņu, moderno tehnoloģiju attīstība, gan pašu sauso maisījumu nepieciešamība un efektivitāte. Maisījumi ievērojami paātrina būvniecības tempus. Ja agrāk maisījumi vairāk tika pagatavoti uz vietas, tad tagad ir nepieciešams tos laicīgi pasūtīt un tikai sajaukt nepieciešamajās proporcijās. Šāda celtniecība ir arī daudz ekonomiskāka nekā celtniecība lielāku darba daļu veicot uz vietas, pašam iegādājoties ingradientus. Sausie maisījumi tiek pielietoti gan iekšdrabos, gan ārdarbos, gan apdarei, gan celtniecībai.
Studējot būvķīmiju Rīgas Tehniskajā universitātē kā viena no mācību apguves sastāvdaļām bija „Sakret” sauso maisījumu rūpnīcas apmeklēšana, kas domāta mūsu (kā topošo būvinžinieru) redzesloka paplašināšanāšanai un zināšanu nostiprināšanai šajā jomā.
„Sakret” ir līderis visās celtniecības jomās, kur ir būtiska kvalitāte un inovācijas. Arī tirgus izplatībā „Sakret” atrodas līderpozīcijās visā Eiropā.
Līdz ar jauna tirgus apgūšanu Eiropā „Sakret” izplata arī tehnoloģiju pieredzi, ar kuras palīdzību tiek ievērojami uzlabota celtniecības materiālu un produkcijas kvalitāte. Augsta precizitāte un maksimāla jauno ražošanas tehnoloģiju izmantošana „Sakret” rūpnīcās ļauj kalpot jauniem inžinieru darinājumiem arvien ilgāk, uzlabojot to būvēšanas kvalitāti.


1. „Sakret” vēsture
1.1. Sakret zīmola izcelsme
1936. gadā Sinsinati (ASV) būvinženieris Arturs Eivrils (Arthur C. Avril) radīja iepriekš sagatavojamu sauso būvniecības maisījumu un nosauca to par SAKRETE, saīsinot un apvienojot divus vārdus: sack (angļu val. – ‘maiss’) = SAK un concrete (angļu val. – ‘betons’) = RETE, vācu valodā: SAKRET. Ar šo Eivrila izgudrojumu aizsākas precīzi sagatavoto celtniecības materiālu ražošana, kas būvniecības procesu padara krietni vienkāršāku un uzlabo galaprodukta kvalitāti.
Tagad „Sakret” ir viens no lielākajiem sauso celtniecības materiālu ražotājiem pasaulē ar vairāk nekā 60 ražotnēm dažādās pasaules valstīs un 26 piegādes uzņēmumiem Eiropā, no kuriem 18 atrodas Vācijā. Lai gan uzņēmums turpināja paplašināties, Baltijas reģions vēl nebija apgūts. 2001.gadā Latvijas uzņēmēji bija uzsākuši „Sakret” produktu importu un izplatīšanu Latvijā un jau 2003.gadā uz „svaru kausiem” lika lielāku risku un uzņēmējdarbības ieguvumus. Viņi izlēma no Eiropas „Sakret” Vācijā iegādāties produktu ražošanas licenci darbībai Baltijas reģionā pēc komercpilnvarojuma principa. 2003. gadā arī Latvijā tika dibināts uzņēmums SIA „Sakret”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1307433
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties