Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:739817
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fizisko attīstību iezīmē iedzimtība, bet sociālie apstākļi nosaka, vai iedzimtības potenciālās iespējas attīstīsies pilnīgi vai nē. Tātad ārējie apstākļi koriģē šīs iekšējās – iedzimtības programmas. Pie šiem regulējošiem apstākļiem pieder uzturs, klimats, dzīves apstākļi.
Latvijā pēdējos gados stipri pasliktinājušies sociālie apstākļi, un uzskata, ka šobrīd 90% bērnu dzīvo apstākļos zem iztikas minimuma. No 1990.g. līdz 1993.g. par 22% vairāk bērni jūtas neveseli. Uzskata, ka tikai 10,56% bērnu ir praktiski veseli, pārējiem bērniem sastopamas 1-7 novirzēm veselībā. Pēdējos gados Latvijā bērnu-invalidu skaits pieaudis 2 reizes.
Nelabvēlīgi apkārtējas vides apstākļi un piesārņojums ietekmē bērnu fizisko attīstību. Arī atmosfēras piesārņojums negatīvi ietekmē bērnu un pusaudžu attīstību. Fizisko attīstību aizkavē arī slikti paradumi: alkohols, smēķēšana, pēdējā laikā arī narkotiku un citu apreibinošu vielu lietošana.
Bērniem fiziskās īpašības būtiski vajadzētu attīstīt, sākot ar pirmajām klasēm. Atzīmē, ka bērniem no 8-12 gadu vecumam padodas visas kustības ar komplicētām koordinācijām, ja vien tas neprasa lielu spēku, izturību un ātrumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties