Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:324663
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Par globalizācijas pamatu kalpo jaudīga informatīva iedarbošanās uz ļaudīm. Spēcīgu impulsu sabiedriskās domas aptaujām piešķīra masveida informācijas līdzekļu rašanās, īpaši televīzijai, kad izteica vajadzību pēc auditorijas interešu studēšanas.
Tāpat ne mazāk svarīgāks faktors ir izglītības un iedzīvotāju kultūras līmeņa augšana, viņu interešu spektra paplašinājums. (12 с.269).1 Pēdējos trīsdesmit gados televīzija ievērojami pastiprināja savu iespaidošanu cilvēku zemapziņā, viņu dzīves un uzvedības ikdienišķo struktūru, cilvēku pasaules uzskatiem.
«Jaunumu struktūra, kas aptver veselu dienu, iespaido mūsu uztveri par apkārtējo īstenību ».(15).
Masas informācijas līdzekļi ir sabiedriskas domas savdabīgs regulators. Galvenie pasaules spēki nosūta tautas masu uzvedību uz vajadzīgu gultni ar masveida informācijas līdzekļu palīdzību.
90.gadu otrajā pusē, gan attīstītās, gan attīstošās valstīs, sāka izpausties ekonomiskas globalizēšanas procesa negatīvas sekas. Tā kā perspektīvā daudziem no tiem globalizēšanas process ved pie nacionālas katastrofas, tad sākās pakāpeniski pastiprinošās protesta kampaņa.
Globālas informācijas formējošā sistēma formē prasības un intereses, kas ir kopīgas visu valstu iedzīvotājiem. Savukārt globālas prasības ved pie globālu produktu rašanos.
Globalizācija paredz tendenci pasaules unificēšanai, pie dzīves pēc vienota principa un vienotām vērtībām, sekošanai paražām un uzvedības normām.
Globāla sistēma - tā ir visas pasaules apvienība.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties