Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:643993
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2000.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šim darbam ir meklējuma raksturs. Latviski šāds materiāls līdz šim ir bijis pieejams izkaisītā veidā. Tā galvenā virzība iecerēta kā pedagoģijas teorijas un prakses saistības atspoguļošana ar tādu zinātni kā socioloģija un konspektīva, apkopojoša materiāla radīšana par izglītības socioloģiju.
Par sagatavošanas nepieciešamību pārliecinājos pēc izglītības socioloģijas kursa nolasīšanas Latvijas Universitātes socioloģijas specialitātes 3. kursa studentiem un socializācijas kursa mācīšanas Valkas 1. vidusskolas vecāko klašu skolēniem, jo apgūstamais materiāls vienmēr izraisīja patiesu interesi.
Tā kā strādāju skolā, tad kā skolas direktors esmu cieši saistīts ar skolas un pašvaldību attiecību jautājumiem. Pēc skolu nodošanas pašvaldību pārziņā, dažuviet aktuāls kļūst pašvaldību un skolu sadarbības jautājums, sevišķi, ja pašvaldību vadītājiem ir vāja izpratne par izglītības sistēmu vispār un skolas darbību kā tādu. Iepazīstoties ar šo konspektīvo kursu, manuprāt, sadarbībai vajadzētu kļūt efektīvākai.
Arī skolotāju priekšstati par izglītības un sabiedrības mijiedarbību ir nepietiekoši. Ceru, ka šis darbs varētu būt labs noderīgs studentiem, sociologiem, skolotājiem, vecākiem un pašvaldību darbiniekiem, izglītības vadītājiem un citiem interesentiem.
Vecākiem, iepazīstoties ar tām lekciju sadaļām, kuras nav tik izteikti specializētas un domātas tikai izglītībā un socioloģijā zinošiem cilvēkiem, pavērsies plašāks redzesloks un izpratne par jaunās paaudzes sagatavošanu dzīvei sabiedrībā, lai viņi nebūtu neveiksminieki.
Kursā apzināti tiek apieti jautājumi, kas saistīti ar jauno izglītības likumu un citiem innovatīviem projektiem, bet ir iekļauti izglītības sistēmas modelēšanas aspekti .…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties