Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:282564
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. MK socioloģija. Tās vieta citu socioloģijas nozaru vidū.
MK pētījumi ir interdisciplināri, tajos piedalās psihologi, sociologi, politologi. Un pēdējos gados pētījumi norit jaunos virzienos (piem. fizioloģiskā un emocionālā reakcija uz TV programmām). Uzkrātā pieredze, izmantojot tradicionālās pētījumu metodes – dabisko un laboratorijas novērojumus un eksperimentus, aptauju un tekstu analīzi – veicina pētījumu tehnikas un instrumentārija pilnveidošanos, nodrošinot iegūto rezultātu lielāku precizitāti, drošumu un ticamību.
Zinātnes ir iedalītas no integrētām uz praktiskām, naturālām zinātnēm, sekojošā secībā: teoloģija – filozofija – socioloģija – sociālā psiholoģija – psiholoģija – bioloģija – ķīmija – fizika.
Pētījumu etapi:
1) medijs pats (noskaidro, kā tas darbojas, kādas tehnoloģijas izmanto, cik tas atšķirīgs vai līdzīgs jau esošajiem, kādas funkcijas tas pilda un kam tas būs pieejams)
2) medija patērētāji (kas to izmanto, kāpēc, kādas vajadzības medijs apmierina, vai tās sakrīt ar iepriekš paredzētajiem)
3) mediju efekti (cik laika cilvēki patērē medijiem, ko auditorija gaida un gūst no tā, kādi ir pozitīvie vai negatīvie sociālie, psiholoģiskie vai fiziskie efekti)
4) mediju pilnveidošanās (kā mediju var pilnveidot tā izmantojumā vai ar tehnoloģisku uzlabojumu palīdzību, vai medijs var sniegt informāciju un izklaidi vēl daudzveidīgākam cilvēku grupām, vai iespējams izdarīt izmaiņas saturā, programmā, pārraidīšanas kvalitātē).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1117791
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties