Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:956433
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.07.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Likumdošana ir nepieciešama, lai regulētu valsts un sabiedrības procesus. Tiklīdz apritē parādās jauna sfēra, gandrīz uzreiz tiek pieņemti likumi, kas nosaka tās darbību. Arī masu informācijas līdzekļiem ir nepieciešama regulācija, lai to darbību varētu kontrolēt valsts, lai informācijas līdzekļi neizjauktu jau esošo sociālo sistēmu un lai aizstāvētu mediju un patērētāju intereses. Savukārt, masu komunikācijā ir ieviesti ētikas kodeksi, lai veicinātu godīgu konkurenci starp medijiem un veidotu morāles normām atbilstošu mediju vidi.
Likumi ir izveidoti ne tikai, lai aizsargātu masu informācijas līdzekļus, bet arī pašu sabiedrību. Viens no aizsargājamajiem aspektiem ir valstiski svarīga informācija. Protams, sabiedrībai ir jāzina, ko dara valsts vara, kādi ir nākotnes mērķi un kādas ir sekas, lai mūsu varas vīri nesāktu atļauties par daudz. Tomēr, ir klasificēta ierobežotas pieejamības informācija, kuras izplatība sabiedrībā nav vēlama. Šāda klasifikācija ir nepieciešama, lai nodrošinātu valstij iespējas veikt dažāda veida aktivitātes tā, lai par tām neuzzinātu konkrētas personas. Piemēram, izmeklējot krimināllietas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties