Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:971198
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Tirgus izpēte   
1.1.  Sekundārie dati   
1.1.1.  Sekundāro datu avoti   
1.1.2.  Sekundāro datu priekšrocības   
1.1.3.  Sekundāro datu trūkumi   
1.2.  Primārie dati   
1.2.1.  Novērošanas metode   
1.2.2.  Eksperimenta metode   
1.2.3.  Aptaujas metode   
1.2.4.  Pētījumu līdzekļi   
1.3.  Pieprasījums   
1.4.  Piedāvājums   
1.5.  Cena   
1.6.  Tirgus veidi   
1.7.  Konkurence   
2.  Uzņēmējdarbības rādītāji pakalpojumos, 2005-2008   
3.  Restorāns „Provansa”   
3.1.  Piedāvājums   
3.2.  Pieprasījums   
4.  Konkurence   
4.1.  "Ratatui"   
4.2.  “Velvets”   
4.3.  „Province Brasserie”   
4.4.  Cena   
4.5.  Sortiments   
4.6.  Vide/apkalpošana   
  Secinājumi   
  Priekšlikumi   
  Izmantotā literatūra   
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Restorāns „Provansa” ir augstas klases franču virtuves restorāns, kas atrodas labā vietā. Tomēr, aplūkojot aptaujas rezultātus, var secināt, ka restorānam ir nopietni jāapdomā reklāmas uzlabošanas iespējas. Atrodoties tirgū kopā ar tik spēcīgiem konkurentiem kā, itāļu nacionālie restorāni un āzijas valstis pārstāvošiem restorāniem, ir jāvelta liela uzmanība klientu piesaistīšanai un to noturēšanai. Restorānam izdevīgi ir tas, ka tieši francijas nacionālo restorānu Rīgā nemaz nav tik daudz.
Šādam restorānam ir samērā grūti pastāvēt, jo vietējo iedzīvotāju vidējie ienākumi neļauj bieži uzturēties šādos restorānos. Arī darbību virzīt uz tūristu piesaistīšanu ir diezgan problemātiski, jo tūrists ierodoties Latvijā nemeklēs franču virtuvi, bet gan tieši pretēji gribēs nobaudīt vietējos nacionālos ēdienus. Tātad mērķauditorija šāda tipa restorānam ir vietējie iedzīvotāji ar ienākumiem nedaudz virs vidējā līmeņa.
Var secināt, ka uzņēmumi „Velvets” un „Province Brasserie” ir sekmīgi tikuši galā ar šīm problēmām, ar minimaliem līdzekļiem, un atraduši veidu kā piesaistīt gan vietējo publiku, gan tūristus, atrodoties vecrīgas centrā. Abiem šiem restorāniem nav izveidotas interneta mājaslapas. „Velvets” to ir panākuši ar skaļu mūziku un izklaides iespējām, saglabājot ēdienkartē franču virtuves pieskaņu vietējiem iedzīvotājiem. Un „Province Brasserie” to panāk ar haotisku tomēr interesantu telpu iekārtojumu, kur tajā pašā laikā var patīkami pavadīt laiku un samērā lēti paēst.

Priekšlikumi
Kas der vienam, varbūt īsti neder otram, lai saglabātu augsta līmeņa restorāna statusu restorāns „Provansa” protams nevar atļauties tādas izklaides kā piedāvā „Velvets”. Autors ir izveidojis pāris priekšlikumus, kas var sekmēt restorāna atpazīstamību un attīstīt restorāna „Provansa” darbību:

1. Restorānam noteikti vajadzētu padomāt par reklāmu.
• Reklāma var būt gan populāros interneta portālos, gan radio. Protams tas ir dārgs prieks, bet varbūt pat neliela reklāma kādā portālā, būtu pietiekoši lai cilvēki uzzinātu par šo restorānu. Varbūt būtu pilnīgi pietiekami ar kādu norādi uz restorāna mājaslapu. Aptaujas rezultāti liecina, ka 57% aptaujātio gribētu doties uz franču restorānu, bet 80% nemaz nezin par tāda esamību.
• Vajadzētu padomāt par labāku fasādes reklāmu. Ikdienā šim restorānam garām dodas ļoti daudz cilvēku, gan ar transportu, gan kājām ejot. Liela daļa šo cilvēku nemaz nenojauš ka šajā koka namiņā pilsētas centrā atrodas franču restorāns. To var secināt pēc aptaujas rezultātiem, jo restorāns atrodas šajā vietā kopš 2006. gada, un šo gadu laikā pavisam noteikti katram rīdziniekam ir sanācis doties garām šai vietai ne reizi vien. Tomēr pēc aptaujas datiem spriežot retais tikai ievēro izkārtni, kas liecina par to, ka šajā namā atrodams franču restorāns.
2. Restorāna vadībai noteikti vajadzētu biežāk atjaunot informāciju restorāna oficiālajā mājaslapā www.restoransprovansa.lv. Informācija, kas ir pieejama šajā mājaslapā ir novecojusi. Būtu nepieciešams to papildināt, atjaunot ar jaunāko informāciju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties