Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:241509
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Sporta veida raksturojums    3
  Kas ir florbols?    3
  Florbola noteikumi    3
2.  Vēsture pasaulē    7
3.  Vēsture Latvijā    8
4.  Sacensības    9
5.  Slavenākie sportisti šajā sporta veidā    10
6.  Personīgā attieksme pret šo sporta veidu    11
7.  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

SPĒLES NORISES VIETA.
Laukumam jābūt taisnstūrveida, 40x20m (garums un platums), un norobežotam ar 50cm augstu apmali ar noapaļotiem stūriem. Laukuma apmalei jāatbilst SFF normām. Vārtu laukumam jābūt 4x5m (garums un platums) lielam un krāsotam viegli atšķiramā krāsā, norobežotam ar līnijām, kuras ir iekļautas vārtu laukuma izmēros. Garums ir jāmēra no vārtu aizmugures līnijas. Atsevišķi jāiezīmē 1,6m gara vārtu līnija starp vārtu stabiņiem un 3,5m attālumā no apmales. Centra līnijai un centra laukumam ir jābūt iezīmētiem viegli atšķiramā krāsā 1,5m attālumā no sānu apmales līdz iedomātai pagarinātai vārtu līnijai. Vārtu izmēriem jābūt 160x115cm (platums un augstums) ar dziļumu apakšējā daļā 65cm, bet augšējā daļā – 40cm. Visiem vārtu stabiņiem un stūriem ir jābūt apaļiem. Vārtu konstrukcijai jāatbilst SFF normām. Vārtiem ir jābūt ar mīksta materiāla tīklu no aizmugures un nolaižamu tīklu priekšpusē. Nolaižamajam tīklam ir jāaizsedz vārtu ieeja, un tas ir jāiestiprina vārtu iekšpusē 20cm attālumā no ārējās augšējās malas tā, lai tas aizkavētu bumbiņas izkļūšanu no vārtiem. Spēlētāju, pārstāvju un rezervistu soli jānovieto vienā laukuma pusē piemērotā attālumā no apmales. Spēlētāju apmaiņas vietas ir skaidri jāiezīmē uz apmales 10m garumā, sākot no 5m attāluma no centra līnijas. Sekretariāta, tiesnešu un sodīto spēlētāju vietām ir jābūt spēlētājiem pretējā pusē.

SPĒLES LAIKS.
Normālais spēles laiks ir 3x20 minūtes ar 10 minūšu pārtraukumiem, kuru laikā komandas apmainās laukumu pusēm un soliem (pirms spēles sākuma tiesnesis met monētu, lai izlozētu laukuma puses). Spēle sākas ar bumbiņas izspēli laukuma centrā. Spēles laiku nedrīkst pārtraukt bez iemesla. Spēles laiks ir jāaptur vārtu gūšanas un soda piešķiršanas gadījumā, soda metiena laikā, pārtraukumā un citos gadījumos pēc tiesneša lēmuma. Spēles pēdējās 3 minūtes ir jāspēlē spēles tīrais laiks. Normālajā spēles laikā katrai komandai ir tiesības pieprasīt vienu pārtraukumu uz 30 sekundēm.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties