Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:987949
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vai mūsdienu cilvēks varētu iztēloties savu dzīvi bez sadzīves tehnikas, transportlīdzekļiem, sakaru līdzekļiem, mēbelēm, dažādiem pārtikas izstrādājumiem? Domāju, ka nē! Tieši tāpēc rūpniecības nozare ieņem tik svarīgu lomu pasaules tautsaimniecībā un turpina veiksmīgi attīstīties.
Tautsaimniecības attīstības virzītājspēks ir ražošanas uzņēmumu sekmīga darbība un attīstība. Lai veidotos sekmīgi funkcionējošs un konkurētspējīgs ražošanas uzņēmums, jāizprot ražošanas procesa veidošana un šā procesa saistība ar darbaspēku un kapitāla plānošanu. Kā arī pēdējos gados ražošanas uzņēmuma darbība kļūst arvien komplicētāka, jo ļoti dinamiski attīstās ražošanas tehnoloģijas, pieaug prasības kvalitātei, kā arī patērētāja viedoklis attiecībā uz produktu un uzņēmumu ieņem aizvien nozīmīgāku lomu ražošanā. Līdz ar to ražošanas uzņēmums saskaras ar to, ka, no vienas puses, tam ir jāspēj plānot, sistematizēt, analizēt un kontrolēt, bet, no otras puses, jāspēj maksimāli ātri pieņemt lēmumus.
Katra ražošanas uzņēmuma neatņemama sastāvdaļa ir ražošanas cikls, kurš parāda laika periodu, kurā izstrādājumi iziet visas apstrādes un montāžas stadijas. Tomēr pastāv iespējas šo ciklu samazināt, kas ļautu uzņēmumam noteiktā laika periodā saražot vairāk produkcijas, nezaudējot kvalitāti, vēl racionālāk un efektīvāk izmantojot materiālu un izejvielu resursus, iekārtu priekšrocības, darbaspēku. Līdz ar to tie uzņēmumi, kuri spēj samazināt ražošanas cikla ilgumu, savā nozarē ir ieguvēji. Tāpēc studiju darbā autore nolēma izpētīt ražošanas ciklu.
Šī studiju darba galvenais mērķis ir visefektīvākā ražošanas cikla noteikšana konkrētam uzņēmumam. Tāpēc studiju darba galvenie uzdevumi būtu:
1)iepazīties ar ražošanas procesa būtību;
2)iepazīties ar ražošanas uzņēmuma struktūru, ražošanas struktūras veidiem;
3)izanalizēt ražošanas procesa tipus;
4)izanalizēt ražošanas ciklu;
5)gūt priekšstatu par ražošanas cikla saīsināšanas iespējām;
6)piemērotākā ražošanas cikla noteikšana izvēlētajam uzņēmumam;
7)izstrādāt secinājumus un priekšlikumus.
Par šī studiju darba pētāmo objektu tika izvēlēta akciju sabiedrībai „Lode” piederošā Ānes ražotne, kura nodarbojas ar keramisko celtniecības bloku „Keraterm” ražošanu. Autore izvēlējās tieši šī uzņēmuma ražotni, jo A/S „Lode” ir strauji augošs un perspektīvs uzņēmums, tāpēc pareiza ražošanas cikla noteikšana varētu nodrošināt produkcijas apjoma palielināšanu, darba ražīguma paaugstināšanu u.c. perspektīvas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties