Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:666656
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kopsavilkums    3
  Ievads    4
1.  Postmodernisma filozofijas raksturojošie elementi    6
1.1.  Postmodernisms kā pretstats modernismam    6
1.2.  Postmodernisma principi    8
1.3.  Kas ir postmodernā politika?    9
2.  Postmodernisma izpausme mūsdienu Latvijas politikā    12
2.1.  Priekšvēlēšanu kampaņas    12
2.2.  8.Saeimas patreizējā Ministru prezidenta E.Repšes un viņa komandas politika    14
2.3.  Nepastāvīgā politiskā piederība    17
3.  Postmodernā domāšanas veida, uztveres ietekme uz mūsdienu Latvijas politiku    20
  Nobeigums    23
  Bibliogrāfija    24
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Tā kā modernā ēra ir beigusies, mēs visi esam postmoderni arī tad, ja noraidām postmodernisma principus. Postmodernā kultūra ir mums visapkārt, no tās nav iespējams izvairīties. Tā, protams, atstāj ietekmi arī uz politiku un tās dalībniekiem – īstenotājiem.
Pētnieciskais darbs, „Postmodernisma izpausme mūsdienu Latvijas politikā” ir uzskatāms tikai par postmodernisma domas fiksēšanu politikā, uzmetumu, sākumu centieniem saprast un analizēt notiekošo. Pamatīgai izpētei ir nepieciešams apjomīgs, daudz plašāks pētnieciskais darbs. Faktiski šis darbs ir kā ievads, kurā tiek apzināta un fiksēta postmodernisma domas klātbūtne mūsdienu Latvijas politikā.
Darbā izvirzītā hipotēze – Latvijas politikā izpaužas postmodernisms, jo valsts politikā un tās politiskajos procesos ir fiksējami postmodernisma domu raksturojošie elementi, principi – tiek apstiprināta, jo postmodernisma pamatprincipi sakrīt ar reālo situāciju mūsdienu Latvijas politikā.
Uz ievadā izvirzītajiem jautājumiem – Kā izpaužas postmodernisma filozofija mūsdienu Latvijas politikā? Kā tā ietekmē politiskos procesus valstī? – nav iespējams daudz maz kodolīgi atbildēt, tamdēļ, kā teikts ievadā, atbildes ir rodamas paša darba gaitā.
Darbā daudzo ievietoto citātu krasi negatīvā, nosodošā attieksme neatspoguļo manu viedokli, bet gan parāda konstatētos faktus un vedina attīstīt konkrēto domu gaitu, pielāgojot Latvijā notiekošajam un tā tendencēm. Daži no darbā manis paustajiem spriedumiem var likties pārsteidzīgi. Patiesi gribot, protams, tos var mēģināt apgāzt, tamdēļ uz apgalvojumiem, izvairoties no manas subjektivitātes, jāraugās kā uz hipotēzēm.
Patiesībā postmodernisms ir dabīga ideoloģiju, uzskatu evolūcija. Notiek to pielāgošanās mūsdienu pasaules iekārtai un tai pakārtotām lietām. Vairs nav iespējams uztvert visu plašo informāciju un apgūt visas nozares. Tas rada nepieciešamību lieko atsijāt, un, lai gūtu panākumus un izceltos uz pelēkā fona, centrēties uz kādu šauru nozari. Nozīmīga sabiedrības daļa tādejādi ir kļuvusi sekla.
Aizsāktais temats „Postmodernisma izpausme mūsdienu Latvijas politikā” prasa tā tālāku izpēti, apgūšanu. Tā kā temats un tam pakļautās nozares ir ļoti plašas, brīžiem tikai teorētiskajās abstrakcijās iedomājams, uztverams, tas prasa ļoti plašu, dziļu un ietilpīgu, bet galvenais objektīvu pētniecisku darbu. Iespējams, ka tādā ceļā radušās atziņas par patreizējiem politiskajiem procesiem un to īstenošanas pieeju, spētu sniegt sabiedrības attīstības redzējumu – iespēju ielūkoties nākotnē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1327690
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties